Debatt

Russ 2019: Dere kan bedre enn foreldrene

De siste 35 årene har russetiden preget overskriftene i norske aviser. Er russetiden dømt til å være en fyllepreget klisje?

###
Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

20. mai 1984: Stort drikkepress – fyll og hærverk.

23. mai 1993: Øldrikking, flaskeknusing, hærverk, bråk og tyveri av strøm: Årets russefeiring har antatt dimensjoner som går langt over streken.

10. mai 1998: Sverige kastet ut norsk russ.

27. april 2005: Russefylla slår alle rekorder.

9. april 2013: Om en måned skal alt være klart til fire uker med fyll og fest, som de fleste ikke kommer til å huske noe av.

April 2019: Leder for ungdomsavsnittet ved Majorstua politistasjon, Johan Benitez, ber russen tenke seg om: Jentene skjenkes, og før de settes av i veikanten, har de sugd noen av gutta, hatt sex, blitt utnyttet. Stup fulle.

Kjære russ 2019, vi tror dere kan bedre. Som en del av generasjon Z, med høye ambisjoner, med reflekterte holdninger og stort engasjement. Kan ikke dere være det russekullet som gir oss noen andre overskrifter i mai? Hvis noen skal klare å bryte tiår med fyll, rølp og kjipe hendelser, så er det dere. God russetid!

Mer fra: Debatt