Bergen

Tiltalt for voldtekt på Snapchat

En 24 år gammel mann skal ha truet unge jenter til å utføre seksuelle handlinger på video og deretter sende til ham.

BERGEN (Dagsavisen): Statsadvokaten i Hordaland og Sogn og Fjordane har tatt ut tiltale mot mannen, som er hjemmehørende i en av Bergens omegnskommuner.

Ifølge tiltalen skal han ha brukt det sosiale mediet Snapchat i kontakten med sju jenter som er under 14 år. Angivelig truet han jentene til å utføre seksuelle handlinger på seg selv, samtidig som de filmet. Etterpå måtte de sende filmene til ham, ifølge påtalemyndigheten.

Skal ha truet med bildedeling

De påståtte handlingene klassifiseres som grov voldtekt, og skal ha pågått fra høsten 2021 til vinteren 2022. Jentene er fra ulike steder rundt i landet, og har vært helt nede i tolvårsalderen på gjerningstidspunktet.

Pressmiddelet 24-åringen skal ha brukt mot jentene, skal ha vært at han ville dele andre seksualiserte bilder og videoer han hadde av dem.

Da mannen ble pågrepet, gjennomgikk politiet de digitale enhetene hans. Der skal de ha funnet minst 450 seksualiserte videoer og bilder av mindreårige jenter.

Advokat Beate Hamre er bistandsadvokat for to av jentene.

– Dette er en veldig grov sak hvor flere sårbare unge jenger er blitt utnyttet på det groveste, sier hun til Dagsavisen.

Vil ha forbud mot sosiale medier

Statsadvokaten varsler i tiltalen at de vil kreve at 24-åringen fratas retten til å ha konto på sosiale medier som muliggjør kontakt med barn.

Det vil også bli bedt om kontaktforbud mot de fornærmede, og at mannens elektroniske enheter beslaglegges.

Forsvarer Bertil Rønnestad sier tiltalen ikke er forkynt for hans klient ennå.

– Vi vil i løpet av de neste dagene gå gjennom denne. Før dette er gjort har jeg ingen kommentar til tiltalebeslutningen, skriver advokaten i en SMS til Dagsavisen.

Statsadvokat Jan-Inge Wensell Raanes skriver i en e-post at han ikke har anledning til å svare på spørsmål torsdag.

Foreløpig er det uvisst når saken kommer opp for Hordaland tingrett.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: