Sola utlignet sekunder før slutt – skrev klubbhistorie

Kvartfinalen i cupen mellom Sola og Molde ble en ordentlig batalje til siste sekund, da Silje Stangeland utlignet for hjemmelaget som hadde jaget Molde hele kampen. Samme dame ble matcvhinner da Sola skrev klubbhistorie og gikk til semifinale.

Bilde 1 av 4
Sola tok i mot førstedivisjonslaget Molde til kvartfinale på hjemmebane i Åsenhallen onsdag kveld, og med seier kunne de gulkledde skrive klubbhistorie. Sola har nemlig aldri vært i semifinale i NM tidligere, men bortelaget anført av flere tidligere Sola-jenter ville det annerledes.
Molde tok nemlig kommandoen fra start og sikret seg en marginal ledelse ut fra startblokkene, med en 5-3 ledelse etter ti minutters spill. Det utviklet seg til 7-5 ledelse midtveis i første omgang, da Sola-trener Knut Ove Joa fikk gult kort for protester på dommerens avgjørelser.

Bortelaget ledet 10-7 da de tok kampens første timeout, noe som til slutt endte i en 14-12 ledelse til pause.

Personlige feil ødela for Sola

Andre omgangen forløp mye på samme måte som den første, med to jevnbyrdige lag som kjempet ut et durabelig oppgjør om semifinalebilletten. På samme måte som i første omgang tok Molde også kommandoen de siste 30 minuttene, noe som gjorde at Sola måtte jage hele kampen.
Ti minutter ut i den andre omgangen opprettholdt Molde tremålssledelsen sin med 20-17. Sola-trener Joa tok timeout kvarteret ut i andre omgangen, men jentene hans klarte aldri å riste av seg de personlige feilene som til slutt ble skjebnesvangre.

Ti minutter før slutt tok Molde timeout, og i angrepet etter økte bortelaget ledelsen til 24-20. Sola-jentene reduserte til tre mål bak, men det var også så nærme de gulkledde kom. Molde opprettholdt tremålsledelsen til det gjensto fem minutter, men da tok Sola-jentene seg sammen. Tre minutter før slutt hadde hjemmelaget muligheten til å utligne på stillingen 26-25, men Vilde Nord bommet fra kanten.

Hun ble imidlertid reddet av sin egen keeper, Amalie Førland som reddet bortelagets forsøk, bare for å se at Sola skuslet vekk nok en mulighet til å utligne. Molde skjøt så over, men Silje Stangeland brente en sjanse da hun kom alene med keeper 40 sekunder før slutt. Sola-keeperen var igjen en reddende engel for Sola-laget som tok timeout 12 sekunder før slutt.

Planen laget la der funket veldig bra, da Silje Stangeland vippet ballen over keeper og utlignet med bare et par sekunder igjen av ordinær tid. Dermed ble det to ganger fem minutters ekstra omganger, og etter utallige skuddbom av Sola var det tidligere Sola-spiller Shireen Obaidli som scoret ekstraomgangens eneste mål.

Førland sto igjen frem som en reddende engel i forsvaret, da Sola-jentene fortsatte å bomme i angrep. Stangeland utlignet nok en gang halvannet minutt ut i den andre ekstraomgangen, men Oda Aasheim misbrukte en sjanse alene med keeper til å sende Sola i ledelsen for omtrent første gang i kampen minuttet senere.

Tonje Nøstvold bommet så på et straffekast, men etter nok en redning fra Førland i målet sendte Silje Stangeland Sola i ledelsen. 15 sekunder før slutt satte samme dame inn dagens siste mål og Sola vant 29-27.