Sport

Derfor gjør Fjeldtvedt comeback i Eliteserien

Edwin Fjeldtvedt angrer på at han ikke trente mer styrke i sine første håndballår, som kunne gjort at håndballkarrieren ble en helt annen. Etter mange år i Viking gjør han som flere tidligere lagkamerater, og melder overgang til Sandnes.

Hvem: Edwin Fjeldtvedt (31)

Hva: Håndballspiller med eliteserieerfaring for Viking og Runar. Har nylig meldt overgang til Sandnes håndball, der han skal bruke erfaringen og
rutinen sin til å hjelpe nykommerne i sin første sesong på øverste nivå.

– Hvorfor valgte du Sandnes?

– Jeg var i god dialog med Viking, men var enig i at de heller burde satse på sine fremadstormende talenter for å bygge opp laget. Etter at Sandnes-trener Dalibor Sedjak ringte og sa at de trengte en høyrekant for å gi laget mer konkurransen fant vi fort ut av hvordan vi skal klare å kombinere håndball og jobb.

– Hva kan du bidra med til laget?

– På papiret er det vel rutinen og erfaringen fra å ha vært i disse situasjonene tidligere, og hjelpe laget på den mentale biten. I tillegg skal jeg støtte opp rundt Morten Linder, som er en talentfull høyrekant. Jeg skal utfordre han mest mulig, både mentalt og håndballteknisk for at han skal bli så god som mulig.

– Er målet ditt da å gjøre han så god at du spiller så lite som mulig?

– Hehe, ut ifra alder og treningsminutter håper jeg at han får mer spilletid. Men det blir den beste spilleren som får spille, og hvis jeg trengs på banen vil jeg ikke gjemme meg vekk på høyrekanten. Jeg kommer til å involvere meg, stille krav og preppe både laget og Morten for det som kreves for å spille i Eliteserien.

– Hvordan blir det å kombinere jobb og topphåndball igjen?

– Vi har ikke tegnet opp veikartet helt, så vi får ta det som det kommer. Men jeg reiser mye med jobben, og pendler Stavanger til Oslo der vi har kontor. I tillegg har jeg en kropp som gjør at det ikke er like enkelt å trene hver dag, men det å spille høyrekant ligger også mye på det mentale og i terpingen på detaljer.

– Hvilken bok har betydd mest for deg?

– «Crucial Conversations» av Kerry Patterson. Den lærer deg en god teknikk for å ta opp de vanskeligste temaene på en måte som gjør at du havner i dialog i stedet for i en konflikt.

– Hva gjør deg lykkelig?

– Valget om at jeg vil være lykkelig.

– Hvem var din barndomshelt?

– Peter Schmeichel. Som seksåring så jeg han vinne EM med Danmark i Danmark, og for en ung fotballkeeper som selv mente han hadde mer enn nok talent for å spille for Manchester United var det aldri tvil.

– Hva misliker du mest ved deg selv?

– Når jeg ikke bruker staheten min riktig, og ikke åpner meg selv opp for nye perspektiver.

– Hva gjør du når du skeier ut?

– Spiser chips og drikker øl.

– Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Rasisme.

– Er det noe du angrer på?

– At jeg ikke trente mer styrke i starten av håndballkarrieren, slik at jeg ble bedre gjennomtrent.

– Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Barack Obama. For å høre om perspektivet han hadde, og hvilke tanker og visjoner han hadde som person for å kunne endre så mye han fikk til.

Mer fra Dagsavisen