Skeid vant naboduellen på straffespark

(Skeid - Kjelsås 1-0). Det ble tett og jevnt og det måtte et straffespark til for å skille aktørene i vårens heteste bydelsderby.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Skeids nye spiss Bamba fikk gleden av å trille inn den avgjørende scoringen kvarteret før slutt. En fortjent seier etter at Skeid tok grep om kampen og var best den siste halvtimen.

– Vi vinner fortjent fordi vi gjør en sterk 2. omgang, sier Skeid-trener Vilde Rislaa til Dagsavisen.

– Vi får som fortjent når vi synker til et bunnivå som ikke ligner grisen når kampen avgjøres, er svaret fra Kjelsås-trener Eivind Kampen.

Lagene møttes her skjærtorsdag i en treningskamp, da var Kjelsås mest effektive og vant 4–1.

Men den kampen var glemt denne kvelden.

Les flere saker fra lokalfotballen her

Stillingskrig

Første omgang var en stillingskrig der begge lag kjente på hverandre, Kjelsås la seg lavt før de hogg til og løftet hele laget. Det ga Skeid mye ballinnehav, men spill mot etablert forsvar er en utfordring.

Så det som var verdt å nevne fra denne omgangen var en god del langskudd fra begge lag.

Det aller beste forsøket hadde Olav Øby da han med vrak vrist sendte avgår en kanon mot vinkelen fra 21 meter rett før pause, men Skeid-keeper Marcus Andersen var der og fikk slått ballen over tverrliggeren til corner.

På motsatt side hadde Ousmane Diallo Toure et forsøk fra 18 meter, men det var det ikke samme kraft i.

Mange Kjelsås-innlegg

Kjelsås kom også til mange innlegg fra høyrekanten i denne omgangen uten at det ga uttelling. Skeid-stopperne Fredrik Flo og Per Magnus Steiring ryddet unna det meste.

Osen fra Thorsov-grillen la seg som et fint teppe over arenaen og de drøyt 800 tilskuerne håpet på mer action etter pause.

Ulrich Ness prøvde seg tidlig med et flatt og hardt skudd, men da var det Kjelsås-keeper Jonas Brauti som viste at han var på jobb.

Kjelsås løftet laget og kom til flere avslutninger foran sine egne supportere på bortetribunen retning Muselunden. Jens Aslaksrud var nær med en hodestuss etter en times spill og i etterkant av den påfølgende corneren lå ballen i mål, men Kristian Eriksen ble korrekt avblåst for offside.

Skeid-keeper Marcus Andersen i full strekk på et skudd fra Olav Øby rett før pause.

Straffe til Skeid, ikke til Kjelsås

Skeid gjorde sine bytter og satte inn spissen Kabamba Kalabatama, også kalt Bamba, etter en times spill.

Skeid skapte et visst trykk og kom til noen farlige innlegg og overtok taktpinnen i kampen. Da kom også scoringen.

Mads Aaserud fikk et kraftig slag i ryggen og gikk i bakken inne i straffefeltet. Nevnte Bamba tok et lite kunsthopp før han sendte ballen behersket i mål.

Da måtte Kjelsås fram og både laget og benken ropte på straffespark da innbytter Moutaz Ali Alzubi havnet i en situasjon med Hassan Yusuf, men dommer vinket spillet videre.

En annen innbytter, Patrick Siu Askengren, var nær utligning på overtid, men ble presset tilstrekkelig av Skeid-forsvaret. Seks minutter ble lagt til, Kjelsås presset på, men Skeid holdt unna.

Dermed endte det med tre poeng til Skeid og tabelledelse i hvert fall i et døgn.

Begge lag har bortekamper i neste runde, Kjelsås skal til Strømmen, Skeid skal til Follo lørdag om en uke.