Trikkeligaen

Skeid-Bamba har lært straffer på video

Skeids matchvinner har brukt mye tid på straffeteknikk. Kunsten er å se hvor keeper går.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Da Skeid fikk straffespark kvarteret før slutt mot Kjelsås i 2. divisjon fredag kveld, var det opplagt hvem som skulle ta det. Det sparket ga Skeid en fortjent 1-0 seier.

Innbytter Kabamba Tumba Kalabatama, som går under forkortelsen Bamba i Skeid, brukte sin vanlige teknikk med å stoppe opp litt og legge inn den forsinkelsen som gjør at han ser hvor keeper går.

Les flere saker om Skeid her

Lærer av de beste

– Jeg har sett på video og lært av de beste av de beste, som Jourginho (Arsenal) og de gutta der, sier en veldig blid Bamba til Dagsavisen etter at han har vært borte hos supportergjengen Oksene og feiret den prestisjetunge seieren.

For gevinst mot naboklubben Kjelsås veier tungt, selv om den ikke gir mer enn tre poeng.

Bamba, som er oppvokst i Bjørnevatn utenfor Kirkenes, kom til Skeid denne vinteren fra Ull/Kisa og er strålende fornøyd med mottakelsen.

– Det er nesten litt merkelig, men jeg følte meg som Skeid-spiller med en gang jeg kom. Vilde (Rislaa, treneren) er veldig flink til å samle spillerne og inkludere alle, sier han.

Les også: Skeid vant naboduellen mot Kjelsås på straffespark (+)

Sterk 2. omgang

Selve kampen var han og de andre Skeid-spillerne fornøyd med. Det ble som ventet litt Kjelsåskjør på slutten, men Skeid scoret i den perioden av kampen da de presset Kjelsås tilbake.

– Fotball er enkelt. Du kan ha så mye possession (ballbesittelse) du vil, men det avgjør ikke fotballkamper. Min oppgave er å score mål, sier Bamba, som sier han nå vil begynne å jobbe litt ved siden av fotballen for å få mer strukturerte hverdager.

For han startet ikke kampen, det var det Emil Tjøstheim som gjorde. Han løp kanskje mest av alle Skeid-spillerne der han jaget Kjelsåsforsvaret i hele første omgang.

Les også: Derbyhelgen starter med Skeid mot Kjelsås: – En spesiell ramme (+)

Høy stemning på Skeid-benken når seieren over Kjelsås er i boks. Trener Vilde Rislaa til høyre.

Enkelt prinsipp

Trener Vilde Rislaa har et logisk prinsipp når hun tar ut laget.

– Den som trener best gjennom uka, starter kampen. Så enkelt er det, det har jeg vært klar overfor spillerne i preseason og da avviker jeg ikke fra det nå, sier Rislaa til Dagsavisen.

Og hun var fornøyd med Emil Tjøstheims løpsstyrke som aldri ga Kjelsås ro.

– Han løper mye og løper smart, så er det vår oppgave å utvikle kombinasjonsspillet bedre, sier hun.

Og legger til:

– Vi er veldig gode etter pause, sa får vi vist hva vi kan med større balltempo og det er ikke tilfeldig at straffen kom da den kom, sier hun.

Men hun mener laget også har mye å forbedre.

– Vi gir dem litt for ofte den lille meteren de trenger for å komme på overganger, men i alt dette ligger det læring. Vi begynner å bli mer solid i alle faser av spillet, men vi har mye å utvikle, sier hun.

Les også: Lyn-Myhre og VIF-Myhre: Med Lyn og Vålerenga rundt middagsbordet (+)

Kampen overrasket

Kjelsås-trener Eivind Kampen er helt enig i at Skeid vant fortjent.

– Den perioden i annen omgang hvor vi er dårlige, er vi fryktelig dårlige. Det koster dyrt og da er det logisk at kampen avgjøres, sier Kampen til Dagsavisen.

– Hva kommer den duppen av?

– Det vet jeg ikke, og det har jeg ikke sett denne gjengen gjøre tidligere. Kanskje det er en mental greie som spiller inn, sier han.

Noen vil også peke på at det er Skeids høyere tempo som spiller inn.

– Det skal vi håndtere, men vi blir passive. Vi må finne ut av hvorfor det skjer, avslutter Kampen.

Skeid topper tabellen med sine to seire og en uavgjort, men kan bli passert av Strømmen når de har spilt i helgen. Kjelsås blir stående på sine fire poeng etter tre kamper.

Les også: Kjelsås moret seg i sesongens første hjemmekamp (+)

Les også: Rislaa fikk sin første ligaseier da Skeid kontrollerte mot Strindheim (+)

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen