Sport

VIFs nye spiss scoret sitt første mål

Benjamin Stokke scoret sitt første mål for Vålerenga mot Aalesund. Nykommeren var sikker på at laget skulle score det avgjørende målet på 2-2.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Det ble en vanvittig fotballkamp da AaFK jaktet sin første seier for sesongen på Intility Arena. Da gjestene fra Sunnmøre doblet ledelsen måtte grep tas fra VIF-benken. Dag-Eilev Fagermo byttet inn både Bård Finne og Benjamin Stokke, og begge to skulle vise seg å bli avgjørende. Finne scoret sitt første for sesongen, Stokke scoret i tillegg sitt aller første VIF-mål.

– Det er selvfølgelig veldig godt å åpne målkontoen. Samtidig så var det gavepakke av en pasning fra Mattí (Vilhjálmsson). Akkurat dette målet skal han få æren for, sier Benjamin Stokke til Dagsavisen.

Les også: Fagermos bytter berget poeng​

Kom tilbake

Vålerenga lå som kjent under 0-2 da de første byttene ble gjort. Stokke scoret først, så fulgte Bård Finne opp med utligningen like etter. Stokke forteller om momentum da VIF utlignet til 2-2.

– Det var gøy å komme inn, og å være med på å snu kampen. Jeg følte vi fikk et fryktelig momentum en periode der, og scoret selvfølgelig de to kjappe målene. Egentlig følte jeg at vi hadde noe på gang, og var egentlig sikker på at vi skulle ta seieren, sier han.

Les også: Dagsavisens liveblogg fra kampen

Vil starte

Stokke har til nå kommet inn som innbytter de fire siste kampene. At han får spille fra start snart er ikke utenkelig, ettersom det kommer kamper tett fremover. Om det blir i stedet for Vilhjálmsson er ikke sikkert.

– Jeg har ambisjoner om å starte, det har jeg. Samtidig er Mattí en spiller som kan spille flere posisjoner, som han viser i dag. Jeg har vel heller ikke kommet inn for han heller til nå, så det handler nødvendigvis ikke om å ta plassen hans, avslutter Stokke.

Les også: Stokke følte seg urettferdig behandlet i Danmark. Nå får han en ny start i Vålerenga

Mer fra Dagsavisen