Buchers liveblogg: VIF – AaFK

Dagsavisen følger hvert spark på ballen og hvert banneord fra tribunen når Vålerenga tar i mot Aalesund FK 20:30.

NYESTE OPPDATERINGER KOMMER ØVERST PÅ SIDA!

SLUTTRESULTAT: VIF – AaFK 2-2 (0-1)

Få med deg reaksjoner etter kampslutt her!

Takk for følget! Detta var gøy!

SLUTT: Vanskelig å skrive noe fornuftig nå, egentlig. Igjen spiller vi hjemmekamp med både gode og dårlige perioder. Å slippe inn to mål på hjemmebane er dårlig, men å komme tilbake er meget sterkt! Dersom Vålerenga skal kjempe i toppen, er de i alle fall nødt til å slutte med unødvendige kort. 

90. min: Dommer blåser av kampen, og det ender 2-2!

90. min: Nå ligger Vålerenga skummelt lavt her. Aalesund styrer nå!

90. min: Tre minutter legges til!

86. min: Dønnum får ballen i god posisjon og utfordrer. Eidsvoll-gutten får ikke stokka beina ordentlig, og vi mister en god mulighet der! Tydelig sliten nå, Dønnnum.

84. min: Spellet stopper litt fordi dommer måtte knyte skoa. Begge lag trengte en liten pause der!

82. min: Ser litt ut som om ingen av lagene tør å angripe ordentlig. Får vi en avgjørelse i sluttminuttene?

78. min: Mye slitne spillere utpå her nå. Både hos hjemme- og bortelag.

75. min: "Ufarlig, lalala, ufarlig, lalala!"

74. min: AaFK har naturligvis tatt over med én mann mer. Corner til bortelaget nå!

72. min: Klarer vi å vinne med én mann mindre da? Er vi fornøyde med ett poeng, eller skal vi gå for 3-2? Det er opp til deg, Dag-Eilev!

69. min: RØDT KORT: Adekugbe får sitt andre gule kort! Jeg nevnte at vi har litt for mange gule kort i år, og nå får vi vårt andre røde kort for sesongen, også for filming. Dette er dessverre korrekt, Sam legger seg og filmer helt tydelig. Idiotisk når du allerede har gult fra før!

67. min: Nå går det fort her! Vi hadde nettopp muligheten til å snu 0-2 til 3-2 på under fem minutter! Matti får ballen fra Dønnum, men setter den midt på Kongshavn!

65. min: MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! TROA ER DEFINITIVT TILBAKE 2-2! Vi kontrer og scorer! Aron Dønnum gir ballen på sølvfat til vår andre innbytter, Bård Finne, som også scorer sitt første for sesongen!

63. min: MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! Troa er tilbake! 1-2! Vår nye spiss, Benjamin Stokke scorer! Får ballen på åpen goal fra Matti, og scorer sitt første Enga-mål!

63. min: Når man bommer på sånne muligheter, begynner man liksom å miste troa.

60. min: Vi hadde nettopp verdens største målsjanse! Stokke spilles gjennom, Kongshavn først på ballen og klarerer midt i beina på Shala. Herolind finner Dønnum, som har bra med tid og plass. To Aalesund-spillere står på streken, og Aron treffer han ene. Nærmere enn det går det ikke an å komme!

58. min: Vilhjálmsson går ned som indreløper, Stokke inn på spiss.

57. min: Fagermo gjør sine to første bytter for kvelden! Osame går ut, inn med Bård Finne. I tillegg går Oldrup Jensen ut, og nykommer Benjamin Stokke settes innpå. 

56. min: Hvis ikke Castro scorer i kveld, er vi heldige! Han spilles fri på innsiden av 16, chipper over Klaesson og treffer krysstanga! Hvor mange flere sjanser trenger han før det står 0-3?

52. min: Vi har fortsatt mest ball, hvis det er noe trøst i det...

51. min: Jeg nevnte innledningsvis at vi har en tendens til å gi lag i nød poeng. Det ser akkurat sånn ut nå.

50. min: Aalesund-spissens andre goal for kvelden, det.

47. min: MÅÅÅÅÅÅÅÅL! Gjestene øker ledelsen til 2-0... Kunne vi fått en verre start på omgangen? Vi mister ballen på midtbanen, og Aalesund kontrer. De legger inn fra høyre, Tollås kommer først på ball. Kapteinen vår prøver å klarere, men ballen flyr rett opp, over Klaesson. Hólmbert Fridjónsson er høyest på "andreballen" og øker AaFKs ledelse.

46. min: Oooog vi er i gang igjen! Kom igjen nå, Enga!

PAUSE: Detta har vært en vanskelig omgang. Gjestene har lagt seg lavt og så langt lyktes med det. Enga har ikke skapt allverden av sjanser, men nok til å sette minst én goal. Nå må Dag-Eilev på jobb i pausa, hvis ikke blir det dårlig stemning i mixed zone etterpå, og det er ikke noe hyggelig! 

45. min: Adekugbe får en god mulighet til å slå inn, men bommer på ball.

45. min: Det legges til ett minutt.

43. min: Skal vi få en utligning før pause, a?

41. min: Høyresida med en offensiv Borch i spissen fortsetter å skape sjansene våre. Nå slår han et bra legg til Sahraoui. Osame bommer litt på ballen og får ikke noe ordentlig treff, men nå nærmer vi oss noe!

40. min: Kan bli en tøff andreomgang detta!

38. min: Høyresida vår fortsetter å kombinere fint med Dønnum, Borch og Lekven. Borchrevink speller gjennom Mattí som får avslutta fra skrått hold. Midt på Kongshavn, dessverre!

37. min: Da står det 0-1, da. Detta har ikke vært noe særlig å skryte av, for å være ærlig. 

34. min: MÅÅÅÅÅL! Gjestene fra Aalesund tar ledelsen... Sunnmøringene har kommet mer og mer inn i matchen, det må vi innrømme. Hólmbert Fridjónsson stanger AaFK i ledelsen. Et fint angrep, det skal de ha.

32. min: Aalesund får frispark i god posisjon, tar en smart variant og skyter fra distanse. Klaesson er med på notene!

30. min: Oldrup Jensen får gult kort. Jeg synes det begynner å bli litt mye kort på oss i år. Sjekk ut denne fra kollega Jørn: VIF topper råtass-tabellen

28. min: Borch slår frisparket laaaaangt forbi og ut til 5-meter...

27. min: Sahraoui skaffer frispark i ny god posisjon! Håper på innlegg nå!

25. min: AaFKs Klinkenberg får gult etter å ha meia ned Dønnum.

22. min: Det er så langt det eneste bortelaget har skapt, men vi har ikke så mye å skryte av vi heller.

21. min: Aalesund speller seg fint ut av Vålerengas høye press, og ballen ender opp hos Niklas Castro like utafor 16-meteren. Var helt sikker på at ballen gikk i mål. Heldigvis ikke! 

19. min: Vi har fortsatt sjukt mye ball, uten å skape de største sjansene.

18. min: Må nevne at Klanen leverer sterkt i dag. De 200 tilskuera har holdt det gående uten stillhet!

17. min: Ikke noe særlig å takke for allikevel, får ikke noe ut av dødballa foreløpig.

16. min: AaFK kløner det til og gir oss corner, takk!

14. min: Trodde detta skulle gå som en drøm... rekker jo så vidt å se på selve kampen! Fotball går fortere når man liveblogger!

13. min: Trodde vi skulle få mer ut av frisparket. Dønnum skyter, men Kongshavn i Aafk-buret redder greit.

12. min: Vi får frispark i bra posisjon! Det er jo ingen tvil om at vi har blitt et dødball-lag i år, så har store forventninger nå!

10. min: Vi har sett mye positivt fra venstresida vår i år, men høyresida med Dønnum og Borchgrevink er ikke verst den heller ass! Vi mønstrer et deilig angrep, men Borchs innlegg er litt for høyt for at noen av våre spillere klarer å nå ballen.

9. min: Aalesund kommer på en liten, ufarlig luftetur innafor 16-meter´n vår. Ikke noe mer enn det, altså.

8. min: Enga har starta klart best! Så uansett hvordan detta går, så hadde vi i det minste mest ball de første åtte minutta. Uten å skape noe særlig da, forøvrig.

5. min: Vi har mest ball. AaFK ligger lavt med fem mann i forsvarsrekka.

4. min: Dønnum får vist fram noen lekre driblinger på høyresida, herlig å se.

2. min: Foreløpig lite som skjer, ass.

20.30: Kampen er i gang!

20.28: Er det lov å synge med på Kjerka fra pressetribunen?

20.25: Så skal det nevnes at Kongshavn faktisk scora for oss mot Viking i 2013 på corner! Det blei riktignok til slutt avgjort som selvmål av Viking-spilleren, men moro var det!

20.24: AaFK starter med tidligere Enga-keeper Gudmund Kongshavn. Jeg er glad han står i mål, hvis ikke hadde han nok garantert scora i kveld. 

20.21: Har fått spørsmål om hvordan det har fungert med 200 tilskuere på VIFs to første hjemmekamper. Svaret er helt OK. Synes det var bedre mot Viking enn Stabæk, og håper på enda bedre tribuneliv i kveld!

20.14: Visste du forresten at Sahraoui er Mohammed Fellahs nevø? Sjekk ut intervjuet mitt med Osame.

20.12: Osame Sahraoui fra start, altså. Må si at 19-åringen har imponert meg noe voldsomt i de kampa han har fått spelle. Før sesongen var jeg sikker på at han måtte leies ut, og trodde han var langt fra eliteserie-nivå. Det står jo på VIFs hjemmesider at han veier 53 kilo! Når det er sagt, herregud for et rykk han har! 

20.07: Vål´enga starter med følgende lag: 
Klaesson - Borchgrevink, Nation, Näsberg, Adekugbe - Lekven, Oldrup Jensen, Shala - Dønnum, Vílhjálmsson, Sahraoui 

20.06: Aalesund har gjesta Intility én gang før. Siden 2018 har de vært et OBOS-lag fram til årets sesong. Men! Den forrige og eneste kampen de har spilt her endte med 5-1 seier til Vålerenga. Det ser med andre ord ikke veldig lyst ut for AAFK, statistisk sett.

20.05: I tillegg til at vi har hatt en tendens til å gi bort poeng til de laga som trenger det, scores ofte mål imot av tidligere Vål´enga-spillere. Vi får håpe at Ivan og resten av forsvaret har Castro i lomma, som han selv sa til rettighetshaver Eurosport tidligere i uka.

20.04: Det er verdt å nevne at AAFK har med seg Niklas Castro. De fleste av oss husker han som en lovende Vål´eng-gutt. Hadde personlig veldig sansen for Niklas da han fikk noen kamper fra start i 2016 under Kjetil Rekdal. Dessverre satsa ikke Ronny Deila på´n, og Niklas forlot oss til fordel for XXX. Ronny valgte i stedet å hente Muhammed Keita, han. Keita ble aldri noe suksess i Enga, for å si det mildt.

20.03: AAFK har ikke hatt noen pangstart på sesongen, må vi kunne si. Lars Bohinens menn har kun tatt to poeng og står da naturligvis uten seier på fem kamper. Det skremmer meg litt at Vål´enga tidligere har hatt en tendens til å hjelpe lag som sårt trenger seiere og poeng. I år har vi gått bort fra det der (med unntak av kampen i Skien), håper jeg!

20.00: Halvtime til kampstart! 

19.59: Om du vil gjørra det på gammalmåten, send en mail til jonas.bucher@dagsavisen.no

19.57: Om du har spørsmål, innspill eller kommentarer i forkant, under, eller etter kampen; send meg en melding eller tweet: @Jonas__Bucher

19.55: Inspirert av Borgersrud, skal jeg lede dere gjennom dagens match, der vi som nevnt møter AAFK. Jeg skriver «vi», jeg. Må da værra greit det?

19.54: Mitt navn er forøvrig Jonas Bucher. Et navn som helt sikkert er helt ukjent for de aller, aller fleste av dere. Jeg jobber som sportsjournalist i Dagsavisen, og er i likhet med Aslak ihuga Vålerenga-fan! Må innrømme at jeg er sjukt heldig som får jobbe tett med VIF i denne merkelige tida.  

19.52: Mannen som har gjort dette til en suksess, Asklak Borgersrud, har tatt ferie. Likevel fortsetter vi med liveblogging fra Vål´engas hjemmematcher i Dagsavisen! Du kan lese hvordan de tidligere livebloggene så ut her: Slaskens liveblogg.

19.46: Heisann! Hjertelig velkommen til denna livebloggen fra Vålerengas hjemmekamp mot Aalesund FK.