Sparket som sendte Danmark til EM

(Irland - Danmark 1-1). Åge Hareide avslutter sin danske landslagsjobb med enda et sluttspill.

Irlands Matt Doherty utlignet til 1–1 med fem minutter igjen å spille, men det var ikke nok til å hindre at Åge Hareides Danmark tok seg til EM-sluttspillet.

Martin Braithwaites høyrefot i det 73. minutt kunne ha sørget for at Danmark slo Irland 1-0, men irene ga seg som vanlig ikke, og akkurat som på bortebane i Parken utlignet de danskenes ledelse til 1–1.

Braithwaite spiller for spanske Leganés og har vært en av trener Åge Hereides mest betrodde menn i kvalifiseringen. Mot irene han på venstrekanten på midten i Hareides 4-2-3-1-system.

1-1-seieren gjør Danmark bare blir nummer to i gruppe D. Sveits hadde små problemer med å slå Gibraltar 6–1 på bortebane, og dermed har de fordelen av å være gruppevinner.

Åge Hareide hadde gjort flere endringer på laget som slo Gibraltar 6–0 fredag. Parma-angriper Andreas Cornelius foretrukket på topp i stedet for Christian Gytkjær. Cornelius fikk en trykk i hodet da det var spilt rundt en halvtime, og i det 33. minutt ble han byttet ut med Kasper Dolberg.

Robert Skov scoret to fra høyrekanten mot Gibraltar, men var byttet ut med Yussuf Poulsen denne gangen. Henrik Dalsgaard var kommet inn på høyrebacken for Daniel Wass.

Danmark imponerte ikke i Dublin, men det var det ene poenget det handlet om. Laget har tatt seg igjennom kvalifiseringen uten tap. De står med fire seirer og fire uavgjort.

EM-kvalifisering menn mandag, 10. runde, gruppe D:

Gibraltar – Sveits 1-6 (0-1)

Mål: 0-1 Cedric Itten (10), 0-2 Ruben Vargas (50), 0-3 Christian Fassnacht (57), 1-3 Reece Styche (74), 1-4 Loris Benito (75), 1-5 Itten (84), 1-6 Granit Xhaka (86).

Irland – Danmark 1-1 (0-0)

Mål: 0-1 Martin Braithwaite (73), 1-1 Matt Doherty (85).

Sveits og Danmark til EM 2020.

Disse lagene er klare for EM etter mandagens EM-kvalifiseringskamper:

Finland, Sverige, Belgia, Tsjekkia, England, Frankrike, Italia, Polen, Russland, Spania, Tyrkia, Ukraina, Kroatia, Østerrike, Tyskland, Nederland, Portugal, Sveits og Danmark.

I gruppe E kvalifiserte Kroatia seg lørdag. Ungarn (2.plass, 12 poeng, 8-9) møter Wales (3.plass, 11 poeng, 8-6) tirsdag. Wales må vinne for å ta seg til EM.