Vintersport

Riiber avsluttet sesongen med fjerde strake seier – Oftebro nummer to

Jarl Magnus Riiber fikk hard konkurranse av lagkamerat Jens Lurås Oftebro, men spurtet til nok en kombinertseier i Lahti søndag.

Det ble en solid avslutning på et spennende renn. Riiber har hatt en noe sykdomspreget sesong, men ble VM-konge i Planica og avsluttet sesongen knallsterkt. Søndagens seier var hans fjerde på rad.

– Man ville jo avslutte på den måten. Det gir en god selvtillit og «drive» videre, sa Riiber til Viaplay.

Han ledet etter hoppdelen med et svev på 126 meter i Lahti-bakken. Han hadde ingen problemer med å holde på forspranget til Laurent Muhlethaler og de andre konkurrentene i første halvdel av rennet.

Dramatikk

Underveis økte han også avstanden til nærmeste konkurrent, men en Oftebro i sterk langrennsform gikk seg opp til 2.-plass og nærmet seg lagkameraten etter vel halvgått løp.

Oftebro kom seg også forbi Riiber på et tidspunkt, men sistnevnte hadde krutt på lager i avslutningen og vant med 1,8 sekunders margin.

– Vi kjente tidlig at vi hadde valgt feil ski. Vi trodde det skulle bli løst, men det var veldig fast. Så jeg slet med å komme meg framover. Jeg hadde ikke noe annet valg enn å gå for en spurt, forklarte Riiber i etterkant.

I verdenscupen totalt endte Riiber på 4.-plass. Oftebro sikret 2.-plassen søndag, mens østerrikeren Johannes Lamparter vant sammenlagt.

– Smaker godt

– Jeg har gått alt, så jeg begynner å bli sliten. Men det smaker veldig godt å ta tilbake 2.-plassen sammenlagt, sa Oftebro.

Det ble et solid norsk renn i Lahti. Jørgen Graabak ble nummer seks, mens Andreas Skoglund noterte karrierebeste resultat med 7.-plass. Espen Andersen ble nummer 15, Espen Bjørnstad nummer 22 og Simen Tiller nummer 27.

Søndagens renn markerte for øvrig karrierepunktum for den tyske kombinertlegenden Eric Frenzel. Han bommet i hoppbakken og fikk slik sett et svakt renn, men ble hyllet av de andre utøverne på stadion.

Mer fra Dagsavisen