Vintersport

Klæbo tangerte Johaug etter Lahti-hattrick og satte seiersrekord i verdenscupen

Johannes Høsflot Klæbo leverte nok en klasseavslutning og vant langrennsherrenes klassiske fellesstart over 20 kilometer i finske Lahti.

Det var hans 19. individuelle verdenscupseier i vinter. Det er flest av alle langrennsløpere i løpet av én sesong noen gang. I tillegg kommer sammenlagtseieren i Tour de Ski, som av FIS registreres som seier nummer 20.

Therese Johaug står for øvrig oppført med 20 seirer i verdenscupen i 2019/20-sesongen. Tre av dem var sammenlagtseirer i ulike tourer.

Klæbo var skadeplaget i sesongoppkjøringen, men har levert fenomenalt fra første løp. Han vant Tour de Ski, tok fem VM-medaljer i Planica og sikret sammenlagtseieren i verdenscup med solid margin.

I avslutningshelgen i Lahti ble det seier både i lagsprint, sprint og fellesstart.

Søndagens fellesstart ble som ventet et løp med et samlet frontfelt over lang tid. Etter 15 av 20 kilometer hadde et tetfelt på tolv mann utkrystallisert seg, og finnen Iivo Niskanen dro på på hjemmebane.

Niskanen er for øvrig den siste ikke-norske løperen som vant et distanserenn for menn i verdenscupen. Det skjedde samme sted i februar i fjor.

Klæbo forsøkte seg på et par rykk underveis, men uten å få en vedvarende luke. Han lyktes imidlertid da det gjensto en kilometer, og ingen kunne matche trønderens avslutning.

Klæbo kom ensom i mål, mens Pål Golberg spurtet inn til 2.-plassen. Gol-løperen ble også nummer to i verdenscupen sammenlagt og vant distansecupen.

3.-plassen på fellesstarten gikk til svenske William Poromaa. På de neste fire plassene fulgte norske løpere i form av Mikael Gunnulfsen, Simen Hegstad Krüger, Harald Østberg Amundsen og Didrik Tønseth

Nyeste fra Dagsavisen.no: