Vintersport

Odermatt slo poengrekorden etter suveren seier – pallplass for Kristoffersen

Marco Odermatt var klart best i storslalåmfinalen og slettet en 23 år gammel poengrekord i verdenscupen. Han slo toer Henrik Kristoffersen med 2,11 sekunder.

Oppdatert etter finaleomgangen

Sveitseren koblet jerngrepet i første omgang og gikk inn i den andre med en ledelse på 1,09 sekunder. Et slikt forsprang klarte ingen i feltet å tette.

I stedet ble lørdagens utklassing i Soldeu i Andorra bare enda råere. Han ble ikke hemmet av krevende lysforhold og en mer oppkjørt trasé.

Kristoffersen var nærmest, men ble slått med over to sekunder. Romerikingen kunne uansett glede seg over sin 82. pallplass i verdenscupen etter en solid klatring (seks hakk).

– Det var flaks. Været ble mye dårligere, og det hadde allerede begynt å blåse da jeg hadde kommet over flata. Lyset ble mye dårligere. Det er skammelig å være 2,11 bak Odermatt, sa han selvkritisk til Viaplay etter rennet.

Sliten etter fest

Seieren tok Odermatt opp i 2042 poeng sammenlagt, og med det slo den ferske verdenscupvinneren Hermann Maiers poengrekord. Den østerrikske legenden stoppet på 2000 poeng i 1999/2000.

– Jeg var sliten etter at vi torsdag feiret ganske hardt (etter super-G-seieren), og likevel … Det var ikke lett i dag. Jeg var nervøs på grunn av de forbaskede 2000 poengene, så dette var en pallplass jeg virkelig ville ha. Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si, sa Odermatt i et FIS-intervju.

I historiebøkene blir Odermatt også oppført som innehaver av sesongrekorden for antall verdenscupseirer i herrealpint. Den deler han med Ingemar Stenmark (1978/79), Maier (2000/01) og Marcel Hirscher (2017/18). Alle har klart å vinne 13 ganger i løpet av en og samme vinter.

For offensiv

Alexander Steen Olsen kjørte for pallen, men ble for offensiv og gjorde to feil i bakken. Særlig den siste var svær og ødela rennet for ham. Unggutten kom i mål uten et tellende resultat og med kun én ski på beina.

Det ble ingen endring for Lucas Braathen fra første omgang. Han endte på fjerdeplass og var 2,38 sekunder bak vinnertiden.

Rasmus Windingstad avsluttet verdenscupsesongen ved å bli nummer seks, mens fartskongen Aleksand

Mer fra Dagsavisen