Vintersport

Odermatt mot ellevill rekord: – Skal feire på full gass

Sveitsiske Marco Odermatt suser mot tidenes beste sesong for en mannlig alpinist. Likevel har han planlagt en stor feiring før sesongens siste storslalåmrenn.

Før årets sesong hadde den østerrikske skilegender Hermann Maier rekorden for flest poeng i løpet av en verdenscupsesong på 2000 poeng.

Den rekorden står for fall når Odermatt skal sette utfor sesongens siste storslalåmrenn i Andorra.

Sveitseren har vunnet sju av ni storslalåmrenn han har stilt opp i denne sesongen, og trenger «bare» en 3.-plass for å gå forbi Maiers poengrekord.

– Med 12 seire, to VM-gull, verdenscupen sammenlagt og super-G- og storslalåmkulene har jeg allerede oppnådd alt jeg kunne ønsket meg denne sesongen. Derfor skal jeg feire på full gass før storslalåmen. Hvis jeg da slår Maiers rekord, er det kjempebra. Hvis ikke, er det ikke noe problem for meg heller, sa Odermatt til Blick.

Maier satte rekorden tilbake i 1999-2000-sesongen da han vant «den store kula» med 560 poengs margin ned til Kjetil André Aamodt på 2.-plass.

– Jeg siktet ikke mot 2000 poeng for 23 år siden, det bare ble sånn. Men nå, takket være Odermatt, skjønner jeg virkelig hva dette betyr. Du må vinne stort sett alt for å klare det, sa Maier til avisen.

Vinner Odermatt lørdagens storslalåm går han opp på 2042 poeng, mens en 2.-plass vil plassere han på 2022 poeng. Sveitseren må minimum ende som nummer tre for å slå Maier og ende på 2002 poeng.

Mer fra Dagsavisen