Vintersport

Kilde forbløffet over suveren Odermatt: – Helt sinnssykt

Aleksander Aamodt Kildes (30) siste super-G-renn i verdenscupen for sesongen ble som mange av de foregående: pallplass med Marco Odermatt (25) på topp.

Sveitsiske Odermatt vant med 29 hundredels sekund på Marco Schwarz, mens Kilde (+0,71) endte på 3.-plassen i Soldeu i Andorra.

Odermatt kunne nok en gang smile. Super-G-sesongen er over, og seks av åtte renn gikk i 25-åringens favør. De to andre rennene, som Kilde vant, ga 2.- og 3.-plass.

– De sifrene er helt ville i en så vanskelig disiplin, sa Odermatt, som mottok super-G-kula for første gang i karrieren.

Seier nummer seks er rekord i antall seirer i disiplinen på én sesong. Han er også den femte mannen til å vinne minst ti super-G-renn. Hermann Maier (24) har flest foran Aksel Lund Svindal (17) og Kjetil Jansrud (13). Kilde har ni triumfer.

Odermatt har vunnet fire super-G-renn på rad, og han hadde allerede sikret seg sammenlagtkula før rennene i Soldeu.

– Han der Odermatt er en hard nøtt å knekke. Det er helt sinnssykt det han holder på med. Det er kult å være en del av epoken hans – samtidig er jeg keen på å vinne flere renn mot ham. Spesielt i super-G, hvor jeg føler at jeg egentlig kan kjøre fortere enn ham, sa Kilde til Viaplay.

Motivert av Odermatt

I mål fikk han en klem av kjæresten Mikaela Shiffrin før de oppsummerte løpet sammen. Nordmannens duell med Odermatt fortsetter neste sesong.

– Det er en jobb å gjøre der. Jeg merker at jeg blir litt motivert av å tenke på det, faktisk, sa Kilde, som endte som nummer to i verdenscupsammendraget i super-G.

Adrian Smiseth Sejersted var nest sist ut av de 23 som stilte til start i solskinnet i Soldeu torsdag. 28-åringen kjørte ut og fikk en lei avslutning på sesongen.

Maiers rekord står for fall

Odermatt er ikke ferdig med å true rekorder i sin eventyrlige sesong. Han kan ta poengrekorden i verdenscupen for menn med full klaff også i storslalåm.

Torsdag tok Odermatt 100 nye poeng og står med 1926 totalt. Det er kun Maier som har tatt flere verdenscuppoeng på én sesong. Han endte på 2000 poeng i 1999/2000-sesongen.

Det betyr at seier eller 2.-plass i storslalåm vil gi Odermatt nok en rekord.

Mer fra Dagsavisen