Vintersport

Super-G-kula glapp for Mowinckel – nummer tre i rennet og sammenlagt

Ragnhild Mowinckel hadde et lite håp om å bli første norske kvinne til å vinne en krystallkule i verdenscupen i alpint. Hun klatret opp til 3.-plassen i super-G.

Oppdatert etter endt renn, kl. 11.04

I verdenscupavslutningen i Andorra var Mowinckel på 4.-plass i super-G-sammendraget før sesongens siste renn.

Lara Gut-Behrami vant rennet og tok samtidig sammenlagtkula i fartsdisiplinen. Sveitseren vant foran Federica Brignone (+0,22 sekunder) og Mowinckel (+0,47).

Mowinckel fikk ikke helt opp farten i toppen av traseen, men hadde raskeste tid i henget.

– Det er rått med det feltet her med så mange gode skiløpere, og det sier litt om kvalitetene til Ragnhild, sa Viaplay-ekspert Kjetil André Aamodt.

– Kvitfjell ble ganske avgjørende

3.-plassen til Rival-løperen er sjuende gang hun er på pallen i super-G i karrieren og den 13. pallplassen totalt.

– Jeg er litt rund og konservativ på toppen. Og så føler jeg at jeg dro til litt mer igjen. Generelt sett er jeg fornøyd uansett hvordan det går og hvordan det er, sa Mowinckel til Viaplay før det endelige resultatet var klart.

30-åringen har allerede kunngjort at hun går for en ny sesong.

Mowinckel vant super-G-rennet i Cortina d’Ampezzo i januar og meldte seg for alvor på i sammenlagtkampen. Det ble to skuffende resultater på Kvitfjell (16.- og 18.-plass), men før torsdagen var det 26 poeng opp til leder Elena Curtoni, som ikke har vunnet noen av rennene denne sesongen. Curtoni feilet og endte bak Mowinckel på 4.-plass sammenlagt.

– Dessverre for min del ble Kvitfjell ganske avgjørende. Jeg var ikke spesielt bra der med både vind og vær og forhold, så det var uflaks, men sånn er utendørsidretten. Det er en del av det, og man får ikke gjort noe mer med det, sa Mowinckel.

Lie på niende

Mikaela Shiffrin har vært utilnærmelig i slalåm og storslalåm, og Sofia Goggia har herjet i utfor. I super-G har det derimot vært sju ulike vinnere i de sju rennene som har vært, og spenningen varte helt inn til avslutningen i Soldeu.

Kajsa Vickhoff Lie kjørte godt i toppen, men fikk trøbbel i nedre del av traseen. Hun endte på 9.-plass med 1,19 sekunder opp til Gut-Behrami.

Nicole Schmidhofer var siste løper ut. Hun kjørte i shorts, skjorte og blazer og takket blant annet trenerne sine på vei ned traseen i det som var hennes siste renn i karrieren. 34-åringen endte med fire verdenscupseirer på 173 starter. I 2017 vant hun VM-gull i super-G i St. Moritz.

For ordens skyld kom hun i mål 58 sekunder bak Gut-Behrami.