Vintersport

Lie og Mowinckel langt bak i verdenscupfinalen i utfor: – Jeg prøvde

Kajsa Vickhoff Lie ble beste norske i sesongens siste utforrenn i Soldeu i Andorra. Det så bra ut for Ragnhild Mowinckel på toppen, men et slag på skien ødela.

Lie kom til Soldeu som første norske kvinnelige alpinist med en utforseier på CV-en. Den tok hun på hjemmebane på Kvitfjell for halvannen uke siden.

Tirsdag ble det ikke full klaff på ny. Hun endte 1,17 sekunder bak slovenske Ilka Stuhec, som tok sin andre utforsesongen for sesongen.

– Helt greit og midt på treet. Jeg følte jeg kjørte helt greit på ski, men man kunne ha «gønnet» litt mer, tror jeg, sa Lie til Viaplay.

De ti første lå innenfor et sekund før Stuhec satte en ny standard. Hun fikk følge av Sofia Goggia, som var 0,51 sekunder bak sloveneren. Lara Gut-Behrami tok den siste plassen på pallen.

Var nedi med hånda

Lie hadde 36 hundredeler opp til en pallplass. Ytterligere sju hundredeler bak var Mowinckel, som endte på 11.-plass.

30 år gamle Mowinckel har to 4.-plasser som best i utfor denne sesongen. Hun startet veldig godt, men fikk et slag på skien og mistet hele forspranget.

– Jeg prøvde å gå en litt for rett linje, og da ble det veldig mye vinkel. Jeg kom litt for langt ned der det var humper, og så slo jeg hånda nedi. Da føk jeg litt ut og havnet sikkert to porter ut i litt myk snø, forklarte Rival-løperen til Viaplay.

– Da er det kjørt, men jeg prøvde, la hun til.

Mowinckel kjemper om super-G-kula

Italienske Goggia sto med fem seirer av åtte mulige i utfor før tirsdagens siste renn. De tre andre rennene har gitt to 2.-plasser og en utkjøring. Utforkula var med andre ord sikret før avslutningen.

Verdenscupfinalen i Soldeu fortsetter med super-G torsdag. Fredag er det parallellslalåm for blandede lag før teknikkrennene (storslalåm og slalåm) står for tur lørdag og søndag.

I super-G er Mowinckel på fjerdeplass sammenlagt og har mulighet til å vinne «kula» i den svært jevne disiplinen.

Mer fra Dagsavisen