Vintersport

Pallen glapp for McGrath i VM-generalprøven – greker sjokkerte alle

Atle Lie McGrath ble beste nordmann på fjerdeplass i verdenscuprennet i slalåm i Chamonix lørdag. Greske AJ Ginnis ble en kjempeoverraskelse.

Oppdatert etter andre omgang, kl. 14.04

Seieren i rennet gikk til sveitsiske Ramon Zenhäusern. Etterpå snakket imidlertid alle om AJ Ginnis. Grekeren hadde til gode å bli blant de ti beste i verdenscupen foran lørdagens renn. Etter å ha ligget som nummer 22 etter første omgang fra startnummer 45, kjørte han seg opp til karrierens første pallplass.

Ginnis ble nummer to etter at lederen etter første omgang, Clément Noël, kjørte ut som sist startende.

Atle Lie McGrath lå på sjetteplass etter første omgang og var på skuddhold til seier. Han endte imidlertid opp med å klatre to plasser.

Sebastian Foss-Solevåg, som har slitt med å produsere topplasseringer denne sesongen, forsvarte femteplassen fra første omgang og viste VM-form.

Kristoffersen kjørte ut

– Han er tilbake der han var i 2021. Han kan forsvare VM-gullet sitt. Utrolig bra kjørt, sa Viaplay-ekspert Kjetil André Aamodt på kanalens sending etter førsteomgangen.

Foss-Solevåg er regjerende verdensmester i disiplinen.

Henrik Kristoffersen var best av de norske etter første omgang på fjerdeplass. I annen omgang hektet romerikingen og fikk en dårlig opplevelse i det siste rennet før VM.

Alexander Steen Olsen gjorde en kjempefeil og i første omgang og var slått med 1,54 sekunder. Det ga et tidlig startnummer i annen omgang, der Steen Olsen også måtte tåle noen småfeil. Dermed ble det til slutt niendeplass.

– Jeg gikk for beste omgangstid. Jeg la en veldig offensiv plan. Jeg er fornøyd. Jeg kan ikke forvente hver omgangstid i hver annen omgang, sa Steen Olsen til Viaplay.

Kjemper om VM-billett

Timon Haugan kjørte noe bedre enn lagkameraten i første omgang, men slet langt mer i omgang to. Dermed endte rennet med en beskjeden 20.-plass.

Haugan og Steen Olsen kjemper også en innbitt kamp om plass på det norske slalåmlaget til det kommende verdensmesterskapet i Courchevel og Meribel.

Lucas Braathen skulle vært på start i Chamonix lørdag, men ble tidligere denne uken operert for akutt blindtarmsbetennelse. Han går også glipp av mesterparten av VM, men har ikke gitt opp å bli klar til det avsluttende slalåmrennet.

Mer fra Dagsavisen