Sport

Sahraoui vil bli en servitør i Zahid-klassen

Osame Sahraoui (18) viste seg fram under treningsleiren i Portugal nylig. Nå sammenlignes han med en tidligere Vålerenga-profil – og skal gjøre sitt for å vise seg fram i Eliteserien allerede i 2020.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Dag-Eilev Fagermo har fått de fleste overskriftene den siste tiden, men på spillerfronten var det en 18 år gammel midtbanejuvel som fikk flere til å sperre opp øynene under Vålerengas treningsopphold i Portugal nylig. «Vålerenga har funnet en ny kelner på midtbanen: 18 år gamle Osame Sahraoui», kommenterte sportsleder Reidar Sollie etter 2-1-seieren mot Norrköping.

– Det er veldig deilig å være med de store gutta. Jeg fikk bli med på reisen til Portugal, det var godt å få litt erfaring og spille mot god motstand. Det hjelper på selvtilliten. Jeg kommer mer inn i gruppa, sier Sahraoui til Dagsavisen.

Unggutten har allerede blitt sammenlignet med en tidligere Vålerenga-profil – Hellas-proffen Ghayas Zahid.

– Jeg kjenner Zahid fra før av. Jeg føler vi har den samme stilen. Vi kommer begge fra løkka, begge har løkkefotballen i seg. Så det er grunn til å dra fram den sammenligningen, sier han glisende.

Les også: Kommentar: «Vålerenga har funnet en ny servitør» (DA+)

Moesgaard-ros

VIFs assistenttrener Johannes Moesgaard er enig.

– Han har noe som minner om Ghayas Zahid. Potensialet til Osame er stort. Han har et godt utgangspunkt med tanke på balanse, ferdighetsspill og i det hele tatt … Det er mye som sitter veldig bra. Det har skjedd ganske mye i løpet av de siste seks månedene, synes jeg. Det ser positivt ut, sier Moesgaard til Dagsavisen.

18-åringen er klar på at han drømmer om å bli proff.

– Ambisjonene mine er de samme som hos andre unggutter. Man vil spille på et topplag, som VIF. Forhåpentligvis kan jeg gradvis forbedre spillet mitt, sier Sahraoui.

– Får du din debut i Eliteserien i 2020?

– Det får treneren avgjøre, men jeg skal gjøre mitt. Så får vi se, sier han.

Saken fortsetter under bildet

Oslo  20170423.
Eliteserien fotball 2017: Vålerenga-Sogndal. Ghayas Zahid i eliteseriekampen mellom Vålerenga og Sogndal på Ullevaal Stadion. MMB.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ghayas Zahid i aksjon for Vålerenga i 2017. Nå er han leid ut fra kypriotiske APOEL til greske Panathinaikos. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Les også: Rekdal: – Spillerlogistikken i Vålerenga har vært en fiasko (DA+)

Håp om kontrakt

– Du er vel ikke formelt i A-stallen foreløpig?

– Ikke akkurat nå, jeg har en lærlingkontrakt. Men vi får se hva som skjer videre. Jeg skal snakke litt med trenerne, så ser vi. Forhåpentlig skjer det noe, svarer 18-åringen.

– Er det dialog med klubben om en ny avtale?

– Jeg snakker litt med dem. Vi får se hva som kommer, sier han smilende.

Sahraoui er klar på hva han ønsker å tilføre i VIF-drakten:

– Det jeg er god på. Jeg vil bidra med mine ferdigheter når jeg er rettvendt i mellomrom, som gjennombruddspasninger offensivt, sier 18-åringen med hovmesterblikket.

Les også: Ingebrigtsen svarer Rekdal: – Han får mene det han vil (DA+)

Marbella neste

Nå ser han fram mot nok en treningsleir med VIF. Klubben setter kursen for spanske Marbella torsdag denne uken.

– Formen min kjennes bra. Nå skal jeg bygge videre på det jeg gjorde i Portugal, så blir det en god oppkjøring inn mot sesongen, sier Sahraoui, som har aldersbestemte landskamper for Marokko, men fortsatt kan velge landslagsspill for Norge ettersom han er norsk statsborger.

Johannes Moesgaard utelukker ikke at 18-åringen får sin debut i Eliteserien når sesongen går i gang.

– Jeg skal i hvert fall ikke si nei. Fortsetter han å levere som i treningskampene, i tillegg til at utviklingen fortsetter riktig vei, så er alt mulig, sier VIF-assistenten.

– Blir han mye involvert i Marbella?

– Det vil jeg absolutt tro. Han må jobbe med å ta ytterligere steg. Osame utvikles litt hver dag, sier Moesgaard.

Les også: Slik merker Vålerenga Fagermo-effekten

Mer fra Dagsavisen