Vålerenga har funnet en ny servitør

(IFK Norrköping - Vålerenga 1-2). Konklusjon etter Vålerengas tre kamper i Portugal. Laget har funnet en ny kelner på midtbanen: 18 år gamle Osame Sahraoui. Han går rett inn i Oslo-profilen klubben ønsker seg.

KOMMENTAR

Det var vakre mål av Aron Dønnum og Osmane Camara som avgjorde fredagens kamp i Albufeira da VIF avsluttet Algarve Cup med seier. Laget fra Allsvenskan skapte kun to sjanser mot VIF. Det får VIFs forsvarsarbeid ta sin del av æren for. Deres første skudd på mål gikk via stolpen og inn tolv minutter før slutt.

Men kampens høydepunkt? Osame Sahraouis oppspill og målgivende pasning til Aron Dønum foran 1-0 scoringen i 1. omgang. Når ting ser enkelt ut på en fotballbane, er det som regel veldig godt teknisk utført. Dette var en bekreftelse på det.

– En spiller med stort potensial, har Vålerengas hovedtrener for kvelden, Johannes Moesgaard tidligere sagt. Han ledet laget i den siste kampen ettersom Dag-Eilev Fagermo måtte reise hjem på grunn av farens dødsfall og vikartreneren i januar, Haakon Lunov, har vært syk.

Vålerenga kjørte hele 1. omgangen mot Norrköping og nevnte Sahroui var den drivende kraften fra sin indreløper-rolle. Han tok flere initiativ og sto bak Vålerengas tre flotteste angrep.

Sahraoui er 18 år gammel og har allerede spilt for Marokkos U18-lag, men kan fortsatt velge landsdlagsspill for Norge ettersom han er norsk statsborger. Han tilhører ikke formelt A-stallen, men har proffkontrakt med rekruttlaget etter at han kom til VIF fra Hauketo som 13-åring.

Nå har han plutselig spilt i alle Vålerengas treningskamper i år og har vært veldig synlig i alle sammen. Har Vålerenga fått en helt gratis forsterkning her? Med sitt lave tyngdepunkt og kreative egenskaper sammenlignes han med Ghayad Zahid. Men Sahraoui er fortsatt hakket mindre i størrelse med sine 164 centimeter over bakken.

Etter 20 minutter kjørte han en rask kontring der hele laget satte fart og angrepet ble avsluttet av Christian Borchrevink som ble blokkert i det han skulle avslutte fra høyrekanten.

Tre minutter senere viste Sahraoui igjen sin ballkontroll og slapp stikkpasningen i akkurat rette øyeblikk til Dønnum på kryssløp. Han trillet ballen mellom beina på kepeer og i mål. Sahraoui spilte kun 1. omgangen i denne kampen.

Etter pause ble det mange bytter for VIF. Ousmane Camara hadde kommet inn for Bård Finne og han brukte 50 sekunder på å banke inn kveldens andre scoring ned i hjørnet fra 16-meteren.

Utover i omgangen byttet Vålerenga ut hele laget og det bar selvsagt kampen preg av. Dette var oppgjøret med lavest tempo av disse tre kampene i Portugal. Reduseringen som kom var Norrköpings første scoring i turneringen etter 0-2 for Brøndby og 0-0 mot FC København.

Lørdag reiser Vålerenga hjem og trener på Skeids hjemmebane Nordre Åsen i neste uke før avreise til Marbella om en snau uke.

Algarve Cup i Albufeira fredag:

IFK Norrköping - Vålerenga 1-2 (0-1)

Mål: 0-1 Aron Dønnum (23), 0-2 Ousman Camara (46), 1-2 Karl Björk (78),

VIF startet slik:

Kjetil Haug - Christian Borchrevink, Johan Lædre Bjørdal, Samuel Adekugbe - Magnus Lekven, Felix Horn Myhre, Osame Sahraoui - Aron Dønnum, Peter Michael, Bård Finne.

Ut ved pause: Peter Michael, Osame Sahraoui, Bård Finne, Kjetil Haug. Inn: Mattijas Vilhjalmsson, Sakarias Opsahl, Ousmane Camara, Kristoffer Klaesson

Ut etter 60 minutter: Samuel Adekugbe, Christian Borchgrevink, Aron Dønnum, Johan Lædre Bjørdal, Magnus Lekven, Felix Horn Myhre. Inn: Amin Nouri, Ivan Näsberg, Mohammed Abu, Oscar Opsahl, Brede Sandmoen, Sander Werni