Ishockey

VIF med nytt poengetap på hjemmebane – Røymark avgjorde i sudden

(Vålerenga – Ringerike 4-3 e.f.) Etter baklengs før det var spilt ett minutt, klarte VIF aldri å kontrollere kampen slik de ønsket. Et hattrick av Ringerikes Brett Perlini sørget for 3-3 ved fulltid, før Martin Røymark sikret ekstrapoenget for VIF.

JORDAL AMFI (Dagsavisen): Etter en lang koronapause var Vålerenga endelig tilbake i spill mot Sparta sist, der det ble byttekluss og tap. Etter det har laget vært i karantene til lørdag på grunn av en positiv test, og da VIF endelig fikk returnere til Jordal Amfi nesten en måned etter forrige hjemmekamp startet det på verst tenkelige måte.

Allerede før minuttet var spilt gikk nemlig gjestene fra Ringerike opp i ledelse, da Vålerenga rotet det ordentlig til for seg selv bak mål. Tobias Breivold stoppet pucken for Tommi Taimi, men finnen ble presset til å slå pucken ut i farlig område rett foran mål. Den løse pucken plukket Brett Perlini opp og banket i mål, før minuttet var spilt på Jordal.

Vålerenga hevet seg etter sjokkstarten, og fikk kontroll på pucken. De riktig store sjansene uteble, men åtte minutter inn i perioden fikk Taimi sjansen til å revansjere seg. Backen fikk en god skuddmulighet fra et par meter innenfor blålinjen, men skuddet ble blokkert. Pucken ble liggende foran mål, der flere spillere kjempet om droppen, men til slutt fikk keeper Mattias Pettersson kontroll.

Booth scoret i debuten

Vålerenga red godt av dagens første undertall, før de på direkten fikk sjansen i overtall. Med debutant David Booth på plass skulle det gå så mye bedre enn i forrige kamp, da Booth utlignet til 1-1 i sitt første overtall for Vålerenga. Ekelund satte opp Tobias Lindström like innenfor blålinjen, og VIF-kapteinen fant Booth med en strålende pasning på bakerste stolpe, der nykommeren på elegant vis styrte pucken inn i nettmaskene.

Lindström fikk en mulighet til å vippe Vålerenga i ledelsen, på et skudd for styring, men forsøket gikk utenfor. Axel Sundberg styrte inn et skudd fra Gabriel Koch idet tida utløp, og etter å ha sett kjapt på video ble scoringen underkjent. Et par tideler tidligere, og Vålerenga kunne gått i garderoben med ledelse.

Ringerike startet også midtperioden best, og Perlini kunne gjort som i den første perioden, og gitt gjestene en pangstart også på periode to. Kampens første målscorer fikk en god skuddmulighet fra slottet, men skuddet gikk rett i magen på Breivold.

Lindström ga VIF ledelsen

Om du trodde Vålerenga-spillerne hadde lært av bytteklusset som førte til tap borte mot Sparta i tredje periode sist, må du tro om igjen. To minutter ut i midtperioden skjedde det igjen, og da dommerne kom med tegnet mot VIF-benken for for mange mann på isen ble de møtt av «er det faen meg mulig», og «ikke nå igjen». Denne gang ble det i hvert fall ikke mål.

Mål ble det heller ikke da Thomas Olsen tok med seg pucken og tvang seg inn foran keeper Pettersson, men pucken spratt ut i målgården der Tobias Lindström sto klar. Men VIF-kapteinen bommet regelrett på pucken, som spratt av køllebladet og gikk bakover. En ganske stor mulighet, hvis norsksvenske Lindström hadde fått et renere treff på pucken.

Midtperioden var egentlig relativt sjansefattig, med få skudd og få store sjanser. Det var til det gjensto fire minutter igjen av perioden, da Vålerenga tok ledelsen. Axel Sundberg skjøt i tverrliggeren og ned, etter pass fra Thomas Olsen. Først på returen var VIF-kaptein Lindström som ikke hadde noen problemer med å dytte pucken i mål og VIF i ledelsen.

VIF-kaptein Tobias Lindström feirer med lagkameratene på benken etter sin 2-1-scoring.

Ringerike utlignet i overtall

Den ledelsen holdt ikke lenge, da Ringerike utnyttet nok en overtallssituasjon etter at Oskar Ekelund fikk tominutter for å skyte pucken over vantet. Ringerike vant droppen, og scoret bare sju sekunder ut i overtallet etter et nydelig angrep. David Åslin spilte pucken ned til Kenneth Gulbrandsen bak mål. Han fant Perlini på direkten, som smalt inn sitt andre for dagen.

Dermed gikk lagene inn igjen i garderoben med uavgjort, etter nok en periode som endte 1-1. Vålerenga ble nok en gang straffet hardt etter flere unødvendige utvisninger, som gjestene fra Ringerike utnyttet. En slapp periode, der det ikke skjedde spesielt mye det første kvarteret av perioden, før vi fikk to mål helt på tampen.

Under tre minutter gikk det i den tredje perioden før Vålerenga på ny tok ledelsen, og som på det første målet kom det i overtall for VIF. Stefan Espeland spilte Tobias Lindström ut på siden, før VIF-kapteinen spilte pucken inn i midten til Mathis Olimb. Mannen med gullhjelmen fluktet pucken inn med en slags lobb som gikk forandret retning og gikk i mål.

Perlini utlignet med hattrickscoring i overtall

Selv etter det tidlige ledermålet i den tredje perioden slet Vålerenga med å få kontroll på kampen, og Ringerike ga på ingen måte opp. Som i midtperioden hadde gjestene flest skudd, selv om Vålerenga kom på flere farlige angrep, var det til tider litt vel komplisert det vertene prøvde seg på. Ved flere anledninger kom VIF alene med keeper, og prøvde seg på litt for avanserte varianter som ikke lyktes.

Med fem minutter igjen av kampen prøvde igjen Thomas Olsen å presse seg inn foran keeper, og løperen klarte nesten å snike pucken inn, men den ble liggende på mållinjen før Ringerike fikk den unna. Sekunder senere var det Thomas Breivold som reddet et farlig forsøk fra gjestene, før Stefan Espeland fikk tominutter for interference etter gruff bak mål.

Det gikk som det så ofte har gjort i det siste for Vålerenga, det ble mål imot og Ringerike utlignet igjen med fire minutter igjen å spille. Johan Eriksson fikk fyrt avgårde et skudd, som skiftet retning på vei inn mot Breivold. VIF-keeperen fikk reddet, men måtte gi retur, og den returen styrte Perlini inn på tennis for sin tredje scoring for kampen.

Ringerike jubler for utligning til 3-3, og Brett Perlinis tredje mål for kampen, som gjorde at gjestene fikk med seg ett poeng fra Jordal søndag.

Røymark sikret ekstrapoenget til VIF

Flere mål ble det ikke, og dermed ebbet det ut med 3-3 ved fulltid og et surt poengtap for Vålerenga etter en ikke spesielt velspilt første kamp i det nye året hjemme på Jordal. I sudden death hadde Vålerenga trykket, og Martin Røymark kom til to strålende sjanser alene med keeper Pettersson. Ringerike-keeperen gikk seirende ut ved begge anledninger.

På det tredje skulle det imidlertid skje for Røymark, som ga Vålerenga seieren 4-3 i overtime.

VIF-trener Espen Knutsen diskuterer med sine spillere under kampen mot Ringerike.

---

Fjordkraftligaen, runde 31

Vålerenga – Ringerike 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 1-0)

Jordal Amfi, 50 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (0.59) Brett Perlini (uassistert), 1-1 (14.57) David Booth (Lindström, Ekelund).

2. periode: 2-1 (35.59) Tobias Lindström (Sundberg, T. Olsen), 2-2 (38.20) Brett Perlini (Gulbrandsen, Åslin)

3. periode: 3-2 (42.48) Mathis Olimb (Lindström, Espeland), 3-3 (55.55) Perlini (Eriksson, Åslin)

Sudden: 4-3 (63.27) Martin Røymark (Taimi, Olsen)

Skudd: 28-32 (5-5, 7-11, 10-13, 6-3)

Utvisninger: 6x2 Vålerenga. 2x2 Ringerike.

Dommere: Tommy Søstumoen og Robin André Berg