Ishockey

Grüner tapte nok en duell i kampen om sluttspillplass mot Ringerike

(Grüner – Ringerike 1-2 e.str) Etter at Grüner ble rundspilt i lagenes første møte i Schjongshallen, gikk laget på nok et nederlag i møtet med laget som trolig blir den største konkurrenten om sluttspillplass i årets sesong. Denne gang på staffer.

Grüner fikk bank da de gjestet Schjongshallen for lagenes første møte denne sesongen, og i kampen om den siste sluttspillplassen var dermed dagens kamp i Grünerhallen en mulighet for å slå tilbake for hjemmelaget. Vertene kommer fra en solid oppvisning i 6-3-seieren over Manglerud Star sist, og startet også friskest i Grünerhallen lørdag, men som så ofte før var vertenes keeper Quentin Papillon med på notene.

Tre minutter ut i kampen pådro Grüner seg en tominutter etter å ha hatt seks mann på isen, og som i oppgjøret i Schjongshallen ble det scoring imot i undertall. Fem av de sju målene Ringerike scoret mot Grüner i lagenes forrige møte ble scoret i deres overtall, og på gjestene første forsøk i Grünerhallen ble det fulltreff igjen. Pucken ble spilt ned på Kenneth Gulbrandsen ved siden av målet, som spilte den opp igjen i slottet der Brett Perlini skjøt på direkten. Papillon reddet mesterlig, men på returen var Johan Eriksson raskest og sendte gjestene i føringen.

Grüner utlignet etter strålende angrep

Bare tre minutter senere kom utligningen for Grüner, i deres første ordentlige angrep for kampen. Og et strålende angrep var det. Salsten plukket opp pucken etter et veggspill med vantet omtrent på midtsirkelen, og spilte den inn i midtsonen til Marius Hansen. Han stormet fremover og kom seg alene med keeper Mattias Pettersson. Med seg hadde han Mattias Brenne Halvorsen, og da Hansen la pucken på tvers til lagkameraten rakk keeper aldri over og Halvorsen kunne skli pucken inn i åpningen på bakerste stolpe.

Etter målet tok Grüner litt mer over, og åtte minutter før slutt fikk Nicolai Eliesen og Tim Robin Johnsgård en dobbeltsjanse på to gode skuddmuligheter, men Pettersson slo begge unna. Minuttet senere var det duket for nok et overtall for gjestene, etter en boarding fra Charlie Björlin, men denne gang holdt Grüner unna i undertallet. Fire minutter før pause fikk Grüner sin mulighet i overtall, da Håkon Engh fikk to minutter for interference.

Tobias Skuterud fikk en god skuddmulighet tidlig i overtallet, men til tross for et par gode skudd, ble det ikke uttelling for Grüner heller. I en periode der Ringerike kom best i gang, tok Grüner over og var det beste laget perioden sett under ett. De siste minuttene jevnet det seg litt mer ut, slik at lagene gikk i garderoben på stillingen 1-1 etter den første perioden. Noe begge lag nok var sånn rimelig fornøyd med.

Stillingskrig i midtperioden

Ringerike hadde mest puck innledningsvis i midtperioden, uten å skape noen farligheter i starten av perioden. Etter omlag fem minutters spill fikk Sander Frøberg den første store sjansen i perioden, etter et godt oppspill fra egen sone. Frøberg kunne spilt Trym Auren på siden av seg, men valgte å skyte istedet. Det skuddet reddet Pettersson, og i etterkant burde han nok valgt å sentre den til siden Føberg.

Midtveis i perioden fikk gjestene sjansen i overtall igjen, etter Sander Frøbergs tripping. Johan Eriksson fikk en kjempemulighet til å gi gjestene tilbake ledelsen, men Papillon fikk kastet ut den ene snaphansken og gjorde en mesterlig redning. Dermed red Grüner av nok et undertall, etter å ha sluppet inn tidlig i kampen.

Salsten fikk en brukbar skuddmulighet to-tre minutter før midtperiodens slutt, men klarte ikke å overliste Pettersson. En heller lavmælt periode, uten de store sjansene, men der Ringerike hadde mesterparten av pucken og de fleste skuddene, endte målløst. Ringerike presset litt på for et ledermål på tampen av perioden, men også gang to inn i garderoben sto det 1-1 på resultattavla.

40 minutter uten scoring

Vetle Salsten fikk periodens første store mulighet, da han presset en Ringerike-spiller og fikk med seg pucken inn mot keeper Pettersson. Dessverre for vertene gikk Ringerikes svenske sisteskanse seirende ut av den duellen, men det var likefullt en friskere start for Grüner i den tredje perioden enn de to foregående. Fem minutter ut i perioden falt pucken ned til John Berling i slottet, som skyter raskt og smeller den i stolpen. Grüners andre treff i metallet for kvelden.

Seks minutter ut i perioden fikk Grüner sjansen i overtall, etter en holding på Ringerikes Jonas Hodt. Heller ikke denne gangen klarte Grüner å sette noe ordentlig press mot Ringerikes mål, og vertene klarte ikke å utnytte den gode starten til å få med seg et ledermål inn i de siste ti minuttene av den tredje perioden. At det bare var avfyrt sju skudd til sammen det første kvarteret av den tredje perioden viste at det var en jevnspilt periode med mye kriging i midtsektoren, men ingen av lagene som klarte å skape noe trykk mot noen av målene.

Ett av de skuddene var imidlertid et skudd fra Ringerike i tverrligger, og mot slutten var det gjestene som satte inn et visst press for å få målet som ville sikre seier og tre poeng. Det var det ingen av lagene som klarte, og dermed ble det 1-1 etter tre perioder og ekstraomganger i Grünerhallen.

Ringerike best på straffeslag

Ringerike fikk en knallmulighet før det var spilt 30 sekunder av ekstraomgangen, men Papillon reddet forsøket fra gjestenes Perlini som plutselig fikk stå helt alene foran Grüners målgård i tre mot tre-spillet. Med minuttet igjen å spille kom periodens andre, og siste skudd, John Gustaf Berling plukket opp en puck som ble liggende, og skjøt på direkten. Godt utenfor, og dermed endte det målløst også i sudden death.

Grüner startet straffeslagene, og det var en svensk duell mellom Gustaf Berling og Mattias Pettersson. Prøvde å sette den mellom loffene til keeperen, men Pettersson reddet den. Thomas Bækken dro ut Papillon på Ringerikes første straffe, mens Marius Hansen bommet på Grüners andre straffe. Berlini bommet på Ringerikes andre straffe. Skuterud prøvde å dra ut Pettersson på Grüners tredje straffe, men også han bommet. David Åslin skjøt utenfor på Ringerikes tredje straffe, før Trym Auren kontant satte inn Grüners fjerde straffe.

Michael Söderberg sendte sin straffe utenfor for Ringerike, og Grüners William Mäkinen satte den på nøyaktig samme sted utenfor. Dermed kunne Kenneth Gulbrandsen avgjøre, men den straffe plukket Papillon og dermed var lagene like langt etter fem straffer. Johan Eriksson scoret på lagets sjette straffe, og da Trym Auren prøvde å vippe pucken opp i nettaket på backhånd uten å lyktes, endte det med at Ringerike tok med seg det ekstra poenget og vant straffekonkurransen.

---

Fjordkraftligaen, runde ti

Grüner – Ringerike 1-2 e.str (1-1,0-0,0-0,0-0,0-1)

Grünerhallen

Mål: 1. periode: 0-1 (3.47) Johan Eriksson (Perlini, Gulbrandsen), 1-1 (6.44) Mattias Halvorsen (Hansen, Salsten).

Scorede straffer: Trym Auren, Grüner. Thomas Bækken, Johan Eriksson, Ringerike.

Skudd: 32-29 (19-11, 6-13, 6-3, 1-1)

Utvisninger: Grüner 4x2 min, Ringerike 2x2 min.

Dommere: Per Gustav Solem & Kenneth Danielsen