Sport

I vinter var Isnes i samtaler med LSK - nå kan han sende kanarifuglene lenger ned i gjørma

Lillestrøm var én av klubbene som tok kontakt med Jørgen Isnes da de leita etter ny trener i vinter. Det ble aldri noe av - kanskje angrer romerikingene i dag?

Lillestrøm står uten seier på de fem siste kampene i 1. divisjon. KFUM er ubeseira de siste fem. Tirsdag møtes de på KFUM Arena.

KFUM-trener Jørgen Isnes ble i vinter kontaktet av Lillestrøm angående den ledige stillingen som hovedtrener i klubben. Den fikk til slutt Geir Bakke, men sesongstarten har vært alt annet enn tilfredsstillende for romerikingene, men Isnes står ikke nødvendigvis klar dersom en ny mulighet skulle åpne seg.

– For en trener er det alltid hyggelig å bli linka til andre klubber – det betyr at du har gjort noe riktig. Jeg tar til meg alt av skryt, men det er ikke sånn at jeg vil gå bare fordi navnet mitt blir nevnt et sted. Jeg trives veldig godt med en suveren spillergruppe og en klubb som ønsker å satse på meg og laget, sier Isnes da Dagsavisen slo på tråden mandag.

Saken fortsetter under bildet

KFUM-Sogndal (4-1), 27.07.2020: KFUM-trener Jørgen Isnes jubler sammen med spillerne etter seier mot Sogndal, sommeren 2020. Foto: Haakon Frydenberg Thon

Jørgen Isnes trives med spillergruppa og tilliten i KFUM. Foto: Haakon Frydenberg Thon

Timing er en viktig del av det, sier Isnes videre, før han igjen understreker at han trives akkurat der han er.

– Jeg har det bra på Ekeberg jeg. Kåffa-toget skal dundre på videre. Jeg ser ikke på andre klubber som sliter, eller trenere som er på vei ut, sier han, og understreker at han har tro på at Geir Bakke og Petter Myhre kommer til å få sving på LSK.

– Vi må ikke glemme at Brann rykka opp med nesten de samme resultatene. De som avskriver Lillestrøm … Vel, jeg er ikke en av dem, konkluderer han enkelt.

Les også: VIF tok aldri kontakt med Isnes om trenerjobben: - Som Oslo-gutt ville det naturligvis vært aktuelt

– Alle har tunge tider

Han har imidlertid fått med seg bråket som har vært rundt kanarifuglene. Supportere har trua spillerne, og plaga dem midt på natta etter en rekke dårlige kamper og prestasjoner. Isnes synes disse «supporterne» bør ta seg kraftig sammen, og påpeker at 1. divisjon ikke er noen enkel liga.

– Vi jager jo mot det største og det beste hele tida, men veien til de gode resultatene kommer til å bestå av en del nedturer også. Det finnes tunge stunder i «Kåffa» også, men på en helt annen måte enn på Lillestrøm.

Det er uansett liten tvil om at det største presset ligger på Lillestrøm før tirsdagens oppgjør på Ekebergsletta.

– Vi har et positivt press. Våre spillere, og andre nedover i divisjonene vil alle spille på høyest mulig nivå. Nå får vi kjenne på den delen av det. Nå får vi en mulighet mot Lillestrøm. Det gleder vi oss veldig til, sier han.

– Tror du Lillestrøm gleder seg?

– Ja, det tror jeg. Ny kamp til å rette litt på det de ønsker.

– Så du tror ikke de er redde for å bli rundspilt på Ekeberg?

– Akkurat nå er det vanskelig å bli rundspilt oppe på Ekeberg. Men de syns nok ikke det er behagelig å komme opp på bane 18 på Norway Cup og kjenne at dette ikke er eliteserien, men en parkeringsplass av en bane, som Geir Bakke sier, ler Isnes.

Det eneste som mangler for at KFUM og Lillestrøm skulle blitt en kamp med ordentlig trykk er selvfølgelig publikum. Isnes er likevel klar på at man må sette pris på at man i det hele tatt får spille kamper.

– Skulle selvfølgelig ønske at flere kunne se den på stadion, men vi er heldige om man sammenligner seg med andre i samfunnet. Vi må ta med alt det positive man kan, men denne kampen kunne fort vært utsolgt. I hvert fall sånn situasjonen er nå, der vi ligger og mye blest rundt Lillestrøm, sier Isnes.

Les hvordan det gikk da KFUM møtte HamKam forrige runde her: Øby øynet hattricket – greit fornøyd med ett poeng

Ser til Åsane

Når det kommer til det sportslige, har Isnes i hvert fall fått se nok av eksempler på hvordan man kan slå Lillestrøm. Selv sammenligner han sitt eget lag mest med Åsane, som slo LSK 3–1 hjemme, for tre runder siden.

– Åsane spilte høl på dem flere ganger i Bergen. Selv om Lillestrøm har noen sjanser der også. Men Åsane vant fortjent. Vi ser det er rom imellom dem, vi ser det er rom å utnytte med vårt spill. Vi vet også hvilke styrker Lillestrøm har, og vi forventer et knallhardt oppgjør. Jeg tror dem kommer til å være mer direkte og mer på første- og andreballer, og vil prøve å sette trykk på oss.

– Så Åsane er det laget du vil sammenligne dere mest med?

– Åsane er kanskje enda mer ballbesittende og tar større sjanser i spillet sitt enn vi gjør, men det er en ganske lik spillestil, med annerledes tallkombinasjoner. Men de er ute etter mye av det samme i spillet sitt.

Isnes forteller at den kampen er interessant også fordi det var en bortekamp for Lillestrøm - på kunstgress. Men han har også plukket opp interessante ting i andre kamper. Det enkle svaret på hvordan man slår Lillestrøm er som følger:

– Til slutt så har de klart å frustrere Lillestrøm, ikke fått det som forventa, verken mål eller spill. Sogndal sist var et veldig godt eksempel; 2–0 under, og utover i annen omgang blir det verken fugl eller fisk. Store avstander i laget deres, og Sogndal får det til å ebbe ut i 2–0.

Samtidig vet Isnes godt at sesongen kunne sett annerledes ut for Lillestrøm.

– De burde ha scora fler enn de har gjort. De har noen vanvittige målsjanser, så det er bare et tidsspørsmål før det kommer til å gå deres vei. Men det er frustrerende for et lag som har ligget der oppe i eliteserien og nå skal styre fotballkamper i OBOS-ligaen.

Spår tett kamp

At Lillestrøm er et godt fotballag, har allerede KFUM fått erfare. Lagene møttes nemlig i en treningskamp like før sesongstart. Da vant Lillestrøm 1–2 på Ekeberg.

– Dere var mer direkte enn dere normalt er i den kampen. Vil det bli lignende nå?

– Det kommer til å bli ganske likt ja. Det ble etter hvert en konsekvens av at vi skulle prøve å utligne. Jeg tror det blir like tett nå, spår Isnes.

– Men i laget vårt så vil i hvert fall halvparten av det laget som spilte da, ikke spille nå, legger han til.

For det er fremdeles litt skader i KFUM-troppen. Her kommer en kjapp oppdatering:

•           Stian Sortevik ute i enda noen uker. Sliter med leddbånd i ankelen, men er kanskje raskere tilbake enn man hadde trodd. Kan rekke Grorud-kampen 24.08.

•           Robin Rasch er i full trening igjen. Kan være tilgjengelig mot Sandnes Ulf fredag, trolig ikke mot Lillestrøm.

•           Fredrik Dahl er tilbake.

•           Backene Dadi Dodou Gaye og Tobias Collett er trolig tilbake i full sving rundt månedsskiftet august/september.

•           Keeper Knut Andé Skjærstein vil være tilbake i full trening i løpet av en uke, eller to.

Vil du ha et litt annerledes intervju med Jørgen Isnes? Sjekk ut denne: Adjunkt med opprykk

Ikke nådd toppnivået ennå

Det er med andre ord fremdeles en del sentrale spillere ute for Isnes. Selv ønsker han som vanlig ikke å bruke energi på dem som er ute, men ønsker heller å rette lyset mot dem som faktisk er i aksjon.

– Jeg syns jo de som har spilt har fått for lite «kred», men det er jo først og fremst fordi vi ikke prater så mye om det. Det er flere fra lavere nivåer og som ikke har spilt mye tidligere år, som har gått inn og levert ganske solid syns jeg.

– Vi har en vei å gå

Likevel er Isnes klar på at de ikke har nådd toppnivået sitt ennå.

– Vi føler jo fortsatt at vi har en vei å gå til toppnivået vårt i fjor. Det har vært noen utskiftninger, men det skal vi kunne håndtere. De som kom tidlig i 2020 bør i hvert fall håndtere hverdagen nå. Noen ut med skader, det går litt ut over det beste spillet vårt fra i fjor. Vi har fått inn litt andre typer, og spiller derfor en litt annet type spill, med et litt annet type fokus. Det må vi ta til oss. Det er også en styrke. Det at faktisk kapteinen vår er ute noen kamper; «okey da er det noen andre som får muligheten». Det er jo ikke bare Stian – det er andre også. Det har vi jo prata om før, men for meg er det like gildt å prate om de spillerne som spiller.

Med flere nye spillere inn før denne sesongen har Isnes sett på hvordan de kan optimalisere spillet sitt med den troppen de nå besitter. En av de tingene de har jobba mye med inn mot denne sesongen er å komme rundt på kantene. Han har sett at mange lag tetter igjen i midten mot dem, og på en liten bane, som den på Ekeberg, er de avhengig av å få mer bredde i spillet sitt. Han er derfor ganske fornøyd med at seks av sesongens tolv mål har kommet etter innlegg. Samtidig mener han det er et stort forbedringspotensial også her.

Mer fra Dagsavisen