Fotball

Politiet ruster opp før fullsatt Oslo-derby: – Vil være veldig oppmerksomme

Oslo-politiet stiller med store ressurser når Lyn og Vålerenga endelig skal møtes i seriekamp på Ullevaal stadion på lørdag.

– Vi vet av erfaring at enkelte ikke er opptatt av det sportslige. Derfor har vi flere politifolk tilgjengelig enn vi vanligvis har, sier stabssjef i Oslo politidiskrikt, Harald Nilssen, til NTB.

Lørdag er det duket for sesongens desidert største kamp for de to hovedstadsklubbene. Lyn gikk i 2010 konkurs og ble flyttet helt ned i 7. divisjon. Det satte dermed også en stopper for det store hovedstadsoppgjøret mot Vålerenga.

Forrige sesong rykket Lyn og Vålerenga henholdsvis opp og ned til 1. divisjon. Det har fått supporterne til å gå mann av huse, og det tok ikke lang til før alle billettene ble revet bort.

– De (politifolkene) vil være veldig oppmerksomme på om noen ønsker å lage bråk. Det gjelder også i for- og etterkant av selve kampen. Politiet har god dialog med arrangør og supporterklubber. Vi oppfordrer publikum til å vise hensyn slik at alle får en best mulig fotballopplevelse, sier Nilssen.

Hjelper til

– Hvilke tiltak gjør dere vedrørende kampen?

Arrangøren har hovedansvar for sikkerhetstiltak inne på stadion, mens politiet har ansvaret utenfor. I forbindelse med denne kampen vil politiet ha stort fokus både på arenaen og områdene utenfor, svarer Nilsen og fortsetter:

– Erfaringsmessig samler supportere seg ofte på ulike utesteder i forkant av kamper. Skulle det oppstå hendelser ved disse stedene, vil politiet raskt respondere med mannskap i området.

Klubbenes supportere har historie for å barke sammen når lagene møtes. Det ble også supporterbråk da klubbene møttes i cupen forrige sesong.

Lav terskel

På Vålerengas nettsider har klubben lagt ut en artikkel med viktig informasjon til supporterne, hvor de oppfordrer de oppmøtte til å opptre på «en verdig måte».

«Vi er opptatt av god stemning og trygge rammer, også når vi er i bybildet. Hjelp til med å holde det ryddig, og plukk opp søppel etter deg. Ordensforstyrrelser i corteoen (supportertoget) kan føre til at det går ut over tidspunktet man ankommer stadion og vil derfor påvirke langt flere enn bare deg selv», skriver klubben.

Vålerenga opplyser også at supporterne vil være separert, og at politiet kommer til å ha lav terskel for å gripe inn rundt uønsket oppførsel.

Kampen sparkes i gang klokken 18.00 lørdag.

Les også: Lyn og Vålerengas oppladning: Må takle 25.000 mennesker (+)

Les også: Lustü rangerer VIF-seirene høyest av alt: – Det var en utrolig tid (+)

Les også: Ingen trening på Ullevaal for Lyn eller Vålerenga (+)

Mer fra Dagsavisen