Højlund scoret i egen bursdagsfest – United herjet på hjemmebane

(Manchester United - West Ham 3-0). Rasmus Højlund (21) sørget selv for den beste gaven da han scoret det første målet i 3-0-seieren over West Ham på Old Trafford i Premier League søndag.

Dansken fylte 21 år søndag, og han gikk for en bursdagsfest så til de grader med seg selv i hovedrollen. Etter en halvspilt 1. omgang scoret han på forbilledlig spissvis.

Det gjorde at han nettet i sin fjerde Premier League-kamp på rad, og han ble dermed den yngste Manchester Uniteds historie til å klare den bedriften.

I det 23. minutt smalt det. Casemiro bidro i oppstarten av angrepet, og Højlund banket inn målet etter en strålende enkeltmannsprestasjon. Han fintet vekk oppasseren med en venstrebeinsfinte, fikk ballen over på høyrefoten og knallet til med en tilnærmet markkryper fra rundt 20 meter ned til høyre for West Hams keeper Alphonse Areola.

Garnacho-dobbel

2-0-scoringen kom bare fire minutter ut i 2. omgang. Bruno Fernandes sendte ballen til Alejandro Garnacho på høyre flanke, og den blonde argentineren knallet den i nettet.

Garnacho sørget også for 3-0 i det 84. minutt etter forarbeid av innbytter Scott McTominay.

United var gode på hjemmebane. De var det beste laget kampen igjennom. En nedtur i gleden var at den viktige midtstopperen Lisandro Martínez måtte ut med det som så ut til å være en kneskade. Han kom nylig tilbake etter et langt avbrekk.

Fire på rad

Manchester United hadde slått West Ham i tre strake kamper på Old Trafford, og etter søndagens kamp er rekken oppe i fire.

West Ham har ikke vært i form den siste tiden og står uten seier i sine seks siste kamper. I Premier League har ikke laget til manager David Moyes vunnet siden bortekampen mot Arsenal 4. juledag.

Med seieren inntok Manchester United 6.-plassen på tabellen og passerte nettopp West Ham.

Kommende helg skal Manchester United opp mot Aston Villa på bortebane. Akkurat nå er det åtte poeng opp til dem på 4.-plass på tabellen.