Villa slo hardt tilbake og ydmyket Sheffield United på hjemmebane

Aston Villa la bak seg en tøff start på året ved å knuse Premier League-jumboen Sheffield United 5-0. Gjestene gjorde fire av målene den første halvtimen, som gjorde at folk gikk hjem.

Det var et nådeløst bortelag som inntok Bramall Lane i lørdagens kveldskamp. På lystavla sto det 0-3 allerede før en halvspilt omgang.

Scoringene til John McGinn, Ollie Watkins og Leon Bailey kom i løpet av en periode på åtte minutter. Senere fant også Youri Tielemans og Youri Tielemans nettmaskene.

Seieren var Aston Villas første i ligaen i 2024. Unai Emerys menn innledet året med 0-0 mot Everton og 1-3-tap for Newcastle. Oppturen i Sheffield tok Villa opp i 46 poeng, og det holder til en 4.-plass etter helgens runde.

Watkins ble sesongens første PL-spiller til å ha både tosifret antall mål (11) og assist (10), melder Opta.

Sheffield United ligger håpløst til på bunnen av Premier League-tabellen. Opprykkslaget har hentet ti poeng fra 23 kamper, og det er like mange poeng som det skiller opp til sikker plass.