Fotball

United-supportere hardt ut mot Glazer-familien: – Holder klubben og supporterne som gisler

Manchester United-supportere har sett seg fryktelige lei på Glazer-familiens langdryge prosess med å selge klubben. Nå ber de eierne om å bestemme seg.

Det er supportergrupperingene «1958» og «Manchester United Supporters Trust» som nå raser mot eierne.

«1958»-gruppen har bedt fansen om å samles ved «Trinity»-statuen utenfor Old Trafford før mandagens Premier League-kamp mot Wolves, mens en talsperson for «Manchester United Supporters Trust» raser mot Glazer-familien overfor BBC.

– Ettersom tiden går, føles dette mindre som en salgsprosess og mer som at Glazer-familien holder klubben og supporterne som gisler, sier han og legger til:

– Fansens samlede budskap er klart – selg klubben. Og hvis de ikke har til hensikt å gjøre det, ha i det minste mot til å si det og forklare hva de har holdt på med de siste ni månedene.

Glazer-familien kjøpte klubben for åtte milliarder kroner i 2005, men har de siste ni månedene holdt en budrunde for å selge klubben.

Det har kommet inn en rekke bud fra både Qatar-sjeiken Jassim Bin Hamad Al-Thani og den britiske milliardæren Jim Ratcliffe, uten at noen av dem har blitt akseptert.

– På banen er det tydelig fremgang i United, og hele fanskaren står bak Erik og laget. Men det har ikke ført til at misnøyen har forsvunnet, og den vil bare eskalere når den nye sesongen nå starter, sa talspersonen.

Mer fra Dagsavisen