Haaland-mål da Manchester City slo Liverpool i ligacupen

(Manchester City - Liverpool 3-2). Erling Braut Haaland scoret sitt 24. mål for Manchester City da tittelforsvarer Liverpool ble slått 3-2 i en underholdende ligacupkamp.

Jærbuen spilte 72 minutter og sto for det første av hjemmelagets tre ledermål. Liverpool utlignet to ganger, men Nathan Akés hodestøt sendte City til kvartfinale i turneringen der klubben jager sin femte tittel på seks år.

Haaland brukte mindre enn ti minutter på å score igjen etter den lange VM-pausen. Han ga Manchester City 1-0-ledelse da han kom seg foran Joe Gomez ved nærmeste stolpe og saksesparket inn Kevin De Bruynes innlegg fra venstre på volley.

Haaland kunne faktisk ha scoret allerede etter 18 sekunder. Ilkay Gündogan spilte ham fram rett etter avspark, og Haaland parkerte Gómez, men sleivet ballen høyt over mål.

Da han fikk sjansen igjen snaut ti minutter senere, gjorde han ingen feil. Det var hans første mål mot Liverpool som City-spiller, i tredje kamp mellom lagene denne sesongen. Etter to tap ble det City-seier.

Innimellom missen og scoringen hadde Haaland servert Cole Palmer et nesten ferdigscoret innlegg, men 20-åringen fikk ikke stokket beina og sendte ballen langt utenfor fra 5-meterstreken.

Slo tilbake

Liverpool ville være med på moroa da klubbfotballen omsider rullet igjen, og i det 20. minutt var lagene like langt. Joel Matip satte fart med ballen og fant James Milner med et presist framspill. Høyrebacken spilte tversover til Fabio Carvalho, som styrte ballen i lengste hjørne.

Haaland prøvde seg med en stupheading fem minutter senere, men traff ikke ballen ordentlig. Så skulle Caoimhin Kelleher i Liverpool-målet få vise seg fram. Haaland ropte på ballen da De Bruyne kom fram på høyresiden i det 36. minutt, men pasningen kom bak ham til bedre plasserte Gündogan, som skjøt mot hjørnet. Kelleher var på plass.

Ett minutt senere stupheadet Nathan Aké på et nytt De Bruyne-innlegg, men keeper kastet seg og slo til corner.

Forsvarsslurv

2-1-målet kom i stedet ett minutt ut i den andre omgangen. Gündogan gjenvant ballen fra Thiago og satte opp Rodri, som slo en perfekt crossball til Riyad Mahrez. Han vendte bort Andy Robertson og skjøt i lengste hjørne.

80 sekunder senere sto det 2-2. Alex Oxlade-Chamberlain slo en flott utsidepasning til Darwin Núñez, som løp fra Aymeric Laporte og slo skrått ut til Mohamed Salah, som kunne trille ballen i tomt mål.

City tok ledelsen for tredje gang i det 58. minutt. De Bruyne fikk god tid til å stille inn innleggsfoten etter et kort hjørnespark, og ved lengste stolpe var Liverpool-spillerne i undertall. Da gikk det som det måtte. Aké fikk nikke uhindret og omsatte belgierens serve i scoring.

Nuñez hadde en stor sjanse til å utligne igjen i det 72. minutt, men han skjøt utenfor lengste stolpe da han ble spilt gjennom. Rett etter ble Haaland byttet ut med Phil Foden.

City var best og vant fortjent, men ikke før det gnistret til mellom spillerne i noen situasjoner på tampen.