Marerittstart ødela for Oppsal da Os ble for sterke: – Jeg er helt tom

Oppsal fikk den verst tenkelig starten på hjemmeoppgjøret mot Os og lå under 0-2 etter bare tre minutter. Oppsal hadde nok av sjanser, men tapte 1-4.

TRASOP KUNSTGRESS (Dagsavisen): Og etter stortapet trengte Tom Høgåsen et par minutter for det selv før han ville prate med Dagsavisen. Det var tydelig å se at treneren var langt nede etter tapet som gjør at Oppsal står med skuffende åtte poeng på ni kamper. Det holder bare til en svak 9. plass etter litt over en tredjedels sesong fullført.

– Akkurat nå er jeg bare frustrert. Tom. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Vi gjør ikke det vi skal, vi er ikke der vi ønsker å være. Etter 0-2 er det vi som skaper alt, men det hjelper jo ikke når vi ligger under hver bidige kamp, sier en svært innbitt og skuffet trener Tom Høgåsen til Dagsavisen.

– Det er det frustrasjonen bunner ut i. Jeg vet ikke om vi i trenerteamet ikke når frem til spillerne eller hva det er. Hvis vi ikke gjør det, så må det ses på andre løsninger, sier han.

Han likte heller ikke at spillerne klagde på hverandre underveis i kampen da det buttet imot og målene rant inn.

– Det er ikke sånn jeg ønsker at det laget jeg leder skal være. Vi taper sammen og vinner sammen, sier han bestemt.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Riktig mann?

Mellom Oppsal (8 poeng) og nedrykksstreken ligger Fyllingsdalen og Stabæk 2, som begge har 7 poeng. Under streken ligger Kjelsås 2, Ready og Grei, som alle har 6 poeng. Det er med andre ord uhyre jevnt i bunnen.

Det var ikke der Oppsal ønsket å ligge på dette tidspunktet – naturlig nok. Etter seriepremieren mot Lyn, da de gjorde en god figur, snakket Høgåsen om at de skulle være et topplag og kjempe med de beste. Det har de ikke klart.

– Det eneste jeg kan si er at det ser bra ut på trening, så vi må bare jobbe videre. Hvis spillerne og ledelsen ikke er fornøyde, må de ta det valget. Vi er langt, langt unna der vi ønsker å være, hvert fall resultatmessig. Posisjonsmessig er det jo selvfølgelig også helt katastrofe.

– Er det vondt å erkjenne at Oppsal ikke er et topplag?

– Ja, selvfølgelig. Vi er ikke i nærheten av å være et topplag. Vi trodde gruppa skulle være bedre. Jeg tenker selvfølgelig på om jeg skal ta hatten og gå, men det er ikke mitt valg. Men man er jo inne på tanken, sier han.

Verst tenkelig start

Publikum hadde så vidt begynt med «Kom igjen Oppsal, kom igjen» da gjestene gikk opp i ledelsen. Kalle Roba fomlet bort ballen ved egen 16-meterstrek og ga den bort til Sverre Haga, som var uselvisk alene med Sebastian Lihaug. Haga sentret på tvers over til Sebastian Plätzer, som kunne sentre ballen i blinde i det åpne målet til 1-0. Da hadde vi spilt i drøye 35 sekunder.

Og bare to minutter etter at det sto 1-0 til gjestene, gikk sannelig de gulkledde opp i 2-0. Roger Ekeland snek seg inn bak Oppsal-forsvaret og fikk drømmetreff på en halvvolley. Sekunder senere sang ballen i nettet.

– Hadde jeg hatt svaret på hva som skjedde i starten, hadde det vært enkelt å gjøre noe med det. Vi har ikke noe å komme med i starten, og da får vi to tidlige baklengs, sier Høgåsen.

– Vi får en grusom start, ingen tvil om det. Vi snakket før kampen om å få den første scoringen tidlig for å kunne styre kampen, men så slipper vi inn to så tidlig. Det setter et preg på hele kampen. Det er ikke lett å løfte seg fra noe sånt. Det er individuelle feil, men det kan vi ikke gjøre noe med, sier Kuci.

God redning og ny scoring imot

Åtte minutter var spilt da en sterk redning av Lihaug hindret 0-3. Henrik Tysse Sperrevik kom seg ned til dødlinja og skjøt mot mål, men Oppsal-keeperen var med på notene og reddet til corner. På den påfølgende corneren var Os farlige igjen da Torgeir Lunde headet mot mål på bakerste stolpe. Et Oppsal-hode kom i veien og hindret nytt baklengs, og fikk istedenfor headet ut til ny corner.

Først etter 15 minutter var hjemmelaget farlig frempå for første gang. Edvard Khachatrjan viste gode ferdigheter og godt overblikk da han slo ballen inn i boks fra høyre. Nidal Loulanti trikset opp og fikk skutt på halvvolley, men Os-keeper Kasper Færøvik slo ballen over til corner.

Utover i omgangen lå Os kompakt i sin 3-4-3, mens Oppsal slo en del langt mot trioen i front. Gjestene var solide i luftrommet og tok unna det meste som kom fra de blåkledde. Oppsal skapte de fleste mulighetene, men det var Os som scoret mål. 3-0 sto det da Sperrevik scoret ti minutter før pause.

– Vi skaper sjansene, men det hjelper ikke når vi ikke får uttelling. De får det på alt de skaper i 1. omgang, sier Høgåsen.

– I pausen pratet vi om at vi måtte speile hva de gjorde. Vi snakket om at vi måtte stå mann-mann og vinne en mot en-dueller.

Lagde mye liv

Vi må for øvrig ta av oss hatten for Oppsals unge fanklubb, som lagde masse liv og lyd i hele kampen. I 1. omgang jublet nok Oppsal-fansen mest de gangene Khachatrjan tok salto-innkast. Utenom det var det lite å snakke hjem om for Oppsal sin del i de første 45 minuttene.

– Jeg betalte ikke inngangspenger for å se Oppsal tape så mye, sa en ung supporter før 2. omgang, lettere oppgitt. Skulle han få valuta for pengene i 2. omgang?

Minuttet ut i den andre omgangen jublet hjemmefansen for det de trodde var en redusering. Loulanti fikk ball ute til høyre og banket til med høyrefoten på halvvolley, men forsøket gikk rett i nettveggen.

Utrolige Oppsal-sjanser og fortjent mål

Fem minutter senere ropte gjestene på straffespark da Ekeland gikk ned i boksen, men bønnene ble ikke hørt. 4-0 etter 50 minutter hadde nok vært den definitive kroken på døra for Oppsal.

Men etter 55 minutter var det utrolig at det ikke sto 1-3. Roba fikk stå umarkert på en corner og headet ballen mot mål. Os-keeperen måtte gi retur på headingen, og fra tre meter skulle bare Tavakoli sette inn reduseringen. På utrolig vis satte han ballen over mål.

Men scoringen kom til slutt - minuttet etter. Loulanti fikk ball i boks, trikset den over en Os-forsvarer og banket til på halvtliggende vrist. Sekunder senere lå ballen i mål til 1-3. kunne vi bli vitne til en utrolig snuoperasjon?

Vel, svaret på det hadde vært et soleklart nei hvis ikke Lihaug hadde vært så god som han var i 2. omgang. Timen var passert da Ekeland hadde en hel banehalvdel å løpe på, men Lihaug leste spillet, så at Ekeland fikk et dårlig touch og klarte å bryte på perfekt vis på 20 meter. Den var uhyre viktig.

To gule og rødt

Oppsal hadde flere store muligheter etter den gode involveringen til Lihaug. Den største fikk Mathias Øfsti Bråthen etter 74 minutter da han kom alene med keeper, men blåste skuddet over. To minutter senere skjøt Jonas Jorde fra elleve meter, men skuddet gikk via en gulkledd og til corner.

Og etter hvert som tiden gikk uten nettkjenning, ble de blåkledde mer og mer frustrerte. Det kulminerte i to gule kort for to etterslengere fra Jorde på to minutter, og dermed marsjordre. Da var det spilt 82 minutter, og med to mål opp og en mann mindre ble det umulig for Oppsal å hente opp ledelsen.

Og da skjedde det som måtte skje to minutter før full tid. Os kontret og 27 gikk hele veien fra egen halvdel til Oppsals 16-meter. Han skjøt, i stolpen, før Sperrevik var iskald da han dro av to mann, rettvendte seg på 12 meter og hamret ballen kontant i mål. 4-1 og game over.

– Vi er for dårlige foran mål, rett og slett. Det er det som gjør at vi ikke ligger høyere på tabellen, avslutter Kuci.

---

Norsk Tipping-ligaen avd 1 – runde ni

Oppsal – Os 1-4 (0-3)

Trasop kunstgress, ca. 100 tilskuere

Mål: 0-1 Sebastian Plätzer (1), 0-2 Roger Ekeland (4), 0-3 Henrik Sperrevik (35), 1-3 Nidal Loulanti (57), 1-4 Sperrevik (88)

Gule kort: Jonas Jorde, Edvard Khachatrjan

Røde kort: Jorde (to gule)

Oppsal: Sebastian Lihaug – Jonathan Aarenes, Kalle Roba, Edvard Khachatrjan, Miran Kuci – Jonas Jorde, Anujan Rajendram, Mathias Øfsti Bråthen – Kristian Bjørseth (Aleksander Hansen etter 46), Daniel Tavakoli, Nidal Loulanti