Ullern med årets første bortepoeng

(Staal Jørpeland - Ullern 1-1). Ullern får ta de gledene de får i sin kamp for å overleve i 2. divisjon. Men lørdag burde de tatt alle poengene.

Ullern hadde fire strake bortetap før kampen på Jørpeland stadion på sørvestlandet, men i denne kampen skapte de såpass mange sjanser at de med normal uttelling skulle hatt tre poeng. Men stolpeskudd var det nærmeste de kom utover Jens Aslaksrud utligning rett før pause.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Ett poeng skilte disse to lagene i favør Ullern før dette oppgjøret, i så mye var det en klassisk bunnkamp i denne serien som nå er redusert til 13 lag etter at Øygarden ble slått konkurs og måtte trekke laget. Da blir lagets kamper strøket, noe som ikke rammer Ullern i poeng ettersom de tapte 0-3 for dem i åpningskampen.

Mange innlegg

Ullern ville mye i denne kampen, men det var hjemmelaget som tok ledelsen ti minutter før pause. En tellefeil i Ullern-forsvaret gjorde at Staals Georg Andre Danielsen ble stående helt alene inne i feltet og kunne styre ballen inn i mål.

Ullern fikk slått mange innlegg fra begge sider inn i boksen og rett før slutt fikk Jens Aslaksrud av gårde en heading som kanskje var innom en fot før ballen gikk i mål. Men scoringen skal utvilsomt krediteres Aslaksrud.

Keeperskifte igjen

Ullern har gjort utskiftninger på keeperplass og etter at nykommeren Filip Terzic har stått de siste kampene, var det Jesper Nesbakk Wold som fikk sjansen i denne kampen. Veteranen Terje Kirsebom har vendt tilbake til Kjelsås etter at han mistet plassen.

Det holdt på å gå galt i kommunikasjonen mellom keeper Wold og kaptein Ismar Dizdar etter pause. Dizdar skulle heade ballen rolig tilbake til målvakten som han ikke visste befant seg rett bak ham. Men med en reaksjonsredning ble selvmålet unngått.

Wold hadde også en matchvinnerredning til senere i kampen.

Men det var Ullern som kjørte annenomgang og kom til flest muligheter, flere av dem endte i kaotiske hendelser og nærmest flipperspill foran hjemmelagets målstrek. Og ett langskudd gikk i stolpen.

Så da fikk i hvert fall Ullern bekreftelsen at de også kan skape mye på bortebane, noe de neppe har vært i tvil om. Men dette er de fire lagene de har tapt mot borte: Øygarden 0-3 (strykes), Moss 1-2, Strømmen 0-2, Egersund 2-5.

Neste oppgave er Kvik Halden hjemme lørdag om en uke.