Den svake sesongstarten for Oppsal fortsetter etter stortap for Fyllingsdalen

(Fyllingsdalen - Oppsal 2-4). Oppsal fikk en marerittstart mot Fyllingsdalen borte lørdag og lå under 0-1 etter bare to minutter. Oslo-laget klarte aldri å komme tilbake i kampen som de tapte 2-4.

Oppsal klarte aldri å riste av seg sjokkstarten og hadde store problemer mot et velspillende Fyllingsdalen-lag i Bergen lørdag. 1–0 tidlig ble til 2–0 etter halvtimen, som det også sto til pause. 3–0 var et faktum etter 51 minutter, mens det sto 4–0 etter 71 minutter. Fem minutter senere reduserte Mathias Øfsti Bråten til 1-4, mens Daniel Tavakoli skapte noe mer spenning da han satte inn 2–4 tre minutter før full tid.

Men nærmere kom ikke Oppsal, som i store deler av kampen ble herja med av Fyllingsdalen, som på ingen måte har imponert så langt denne sesongen (sto med én seier på de fem første før lørdagene nedsabling).

– Det er veldig tungt, selvfølgelig. Vi slipper inn et tidlig dumt mål og havner bakpå med en gang. Det virker nesten som om vi må ha to i sekken før vi begynner å spille vårt spill. Det blir litt for sent i en kamp som dette, sier kaptein Mats Paulsberg til Dagsavisen.

– Hva er det som gjør at dere slipper inn fire og taper?

– Det er vanskelig å si hva som skjer. Det virker ikke som om vi er helt på i starten. Det er vår egen feil. Vi er ikke med i 1. omgang. Blir for enkelt gått av en mot en defensivt, og egentlig over hele linja.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Fortsatt bare én seier

Tapet gjør at Oppsal nå står med en fattig seier på de første seks kampene. Den kom mot dumpekandidat Grei på hjemmebane for tre uker siden. De blåkledde er nummer elleve av 14 lag med fem poeng (en seier, tre uavgjorte, to tap).

Det er svært skuffende for et lag som har klare ambisjoner om å være i toppen av avdelingen som toppes av Lyn og Grorud 2.

Og det blir ikke noe særlig lettere for Oppsal – i neste oppgjør venter Grorud 2, som har sett meget bra ut innledningsvis. Er det krise innad i laget?

– Nei, jeg vil ikke kalle det en krise, men vi må begynne å vinne kamper for å henge med på øvre halvdel. Det er fortsatt litt igjen til at vi kan kalle det krise, sier kapteinen.

Tidlig baklengs

Oppgjøret startet på verst mulig vis for Oppsal, for etter bare to minutter måtte Sebastian Jakobsen Lihaug hente ballen ut av eget mål. 1-0-målet til Fyllingsdalen kom etter en corner, der ballen til slutt havnet i beina på Kasper Bordvik. Han la ballen opp i lengste kryss med utsiden av foten fra to-tre meter til 1–0.

Halvtimen var spilt da Fyllingsdalen gikk opp til 2–0. Hjemmelaget i lilla fikk frispark på 20 meter, ute til venstre, og ble svinget inn av Bordvik. Lihaug Jakobsen i Oppsal-buret kom ut og bokset, men fikk ikke ballen ut av farlig område. Den havnet hos Sindre Aga, som hamret ballen kontant i mål fra elleve-tolv meter.

Utenom de to scoringene skjedde det svært lite på Varden Amfi i den første omgangen. Oppsal slet med å skape det helt store, og de slet samtidig med løpene til Fyllingsdalen-spillerne bak Oppsal-fireren bakerst. Hjemmelaget ledet fullt fortjent 2–0 til pause.

0–2 ble til 0–3 seks minutter ut i den andre omgangen, og det var en massiv tabbe Oppsal-keeper Lihaug. Han skulle bare sparke ut ballen etter et Fyllingsdalen-frispark, men så ikke at Ivar Mykkeltvedt kom i 100. Idet Lihaug skulle sparke ut ballen kom Mykkeltvedt skliende og fikk kriget inn 3–0 på merkelig vis.

Tre minutter senere gjorde Oppsal et trippelbytte, men det hjalp ikke stort. 4–0 sto det til hjemmelaget etter 71 minutter før innbytter Mathias Øfsti Bråten reduserte til 1–4 da han scoret alene med keeper etter en lekker stikker fra Ian Smith.

Daniel Tavakoli, en annen innbytter, skapte en ørliten spenning i kampen da han satte inn 2–4 tre minutter før full tid. Mohit Thind slo ballen inn i boks og fant Tavakoli, som fikk ta ned ballen upresset på fem meter. Han banket den kontant i mål og løp med ballen tilbake til midtstreken.

Men noe ytterligere sluttspurt ble det ikke fra Oppsal, som tapte 2–4.

---

3. divisjon menn, avdeling 1 lørdag:

Fyllingsdalen-Oppsal 4–2 (2–0)

Varden Amfi

Gule kort: Mathias Øfsti Bråten, Oppsal

Mål: 1–0 Kasper Bordvik (2), 2–0 Sindre Aga (30), 3–0 Ivar Mykkeltvedt (51), 4–0 Sander Hopsdal (71), 4–1 Mathias Øfsti Bråthen (76), 4–2 Daniel Tavakoli (87)

Oppsal: Sebastian Lihaug – Mats Paulsrud (Mohit Singh Thind etter 54), Kalle Roba, Anujan Rajendram, Miran Kuci – Ian Smith, Edvard Khachatrjan, Jonas Aune Jorde, Nidal Loulanti – Kebba Lamin (Kristian Bjørnsen etter 54), Sondre Meløe (Mathias Øfsti Bråten etter 54)