Trikkeligaen

Tavakoli scoret to mål da Oppsal slo Grei i målfest

(Oppsal - Grei 4-2). Daniel Tavakoli scoret to mål og var en konstant trussel da Oppsal vant sesongens første kamp. Laget fra Trasop vant 4-2 over Grei, til tross for å ha spilt med en mann mindre i en hel omgang.

TRASOP KUNSTGRESS: (Dagsavisen): Kampen lørdag på Trasop kunstgress hadde det meste – høyt tempo, seks mål, rødt kort, en haug av gule kort og gode keeperprestasjoner.

Og i fokus? Daniel Tavakoli, som i en årrekke har levd i skyggen – på fotballbanen – av sin bror David, som har spilt på nivå to for både Skeid og KFUM. Lillebror Daniel fikk hull på byllen lørdag, var et konstant uromoment for Grei-forsvaret og noterte seg for to mål.

Det er tidlig, men Tavakoli er toppscorer i avdelingen etter de første tre seriekampene.

– Han gir oss energi på topp. Det er veldig, veldig bra at han kommer i gang og har scoret tre mål allerede. Viktig at vi får noen på topp som kan score, sier trener Tom Høgåsen til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Seieren var Oppsal sin første denne sesongen, etter 1–3 for Lyn og 1–1 mot Skeid i de to første kampene. Likevel var ikke treneren noe særlig fornøyd etter seieren.

– For vår del er det en rotete kamp, hvor vi ikke får satt noe spill i det hele tatt. Men innsatsen er god og viljen er der. Men at vi vinner og scorer fire mål på en dårlig dag viser at det er en veldig god moral i gruppa. Dét er jeg fornøyd med, og det skal vi ikke ta vekk fra gutta, sier han og fortsetter:

– Selv om det handler om at vi må score flere mål enn motstanderen, ønsker vi å være et mer styrende lag mot et type lag som Grei. Men tre poeng er det viktigste.

Også Tavakoli selv var fornøyd etter to mål og tre poeng.

– 2 mål føles godt, men det viktigste er at vi tar tre poeng. Når det er sagt – det er mål man lever av som spiss, så det føles godt å få to kasser. Toppscorer er alltid noe man vil oppnå som spiss, men det er viktigere å være det i oktober.

– Hvordan var det utpå der i dag?

– Det var en kaotisk kamp. Det skjer enormt mye med tre raske mål og rødt kort. Gutta viser enorm vilje og innsats til å dra i land poengene etter en viktig scoring av Rajendram idet Grei har vind i seilene etter vårt røde. Det var en deilig lagseier og gutta fortjener all ære for at vi henter inn vår første trepoenger for sesongen.

Storfornøyd med starten

Grei står med tre poeng etter tre kamper, men spillende trener Markus Cham er likevel klokkeklar på en ting:

– Alle ekspertene mener vi skal rett ned, men jeg er helt sikker på at vi ikke rykker ned, hvis vi fortsetter utviklingen. Vi blir bedre og bedre for hver kamp, sier Grei-treneren og fortsetter:

– Jeg er ikke imponert i det hele tatt av nivået i 3. divisjon. Lag som har vært på dette nivået så lenge klarer ikke spille. Det er ikke mye å skryte av. Hvis vi fortsetter som vi gjør, holder vi plassen.

– Og kampen mot Oppsal?

– Jeg er veldig fornøyd og stolt over laget og innsatsen. Alle jobber begge veier, vi følger kampplan og vi blør for drakta.

Kaptein på benk, Cham igjen fra start

I forkant av kampen var det flere snakkepunkter hos begge lag. Oppsals trenerteam valgte å benke kaptein Mats Ulvund Paulsberg, en klubblegende med over 150 kamper for klubben siden han kom fra KFUM foran 2014-sesongen.

– Han har slitt litt med sykdom, så vi gikk for 3-5-2, siden Martin Bech Riisnæs også var utilgjengelig grunnet en hjernerystelse. Den fungerte ikke defensivt, men vi får til noe offensivt med at vi har to spisser, sier han.

Greis spillende trener Markus Cham valgte å fortsette med seg selv på topp etter at det fungerte svært så bra sist kamp mot Ready. I Oslo-derbyet 1. påskedag scoret nemlig Cham kampens eneste mål på lekkert vis tre minutter på overtid.

Oppsal kom til kampen som favoritter, til tross for at de bare hadde tatt ett poeng på de to første kampene (1-1 mot Skeid 2, 1–3 for Lyn). Også på oddsen var de store favoritter – de sto i bare 1.28, som vil si at du fikk igjen 28 kroner hvis du satte 100 kroner på Oppsal-seier.

Tre mål på tre minutter

Etter rolige 10–12 minutter på Trasop tok kampen fullstendig fyr fra minutt 13 til 16 med hele tre scoringer.

Oppsal tok ledelsen etter 13 minutter. Nidal Loulanti og Håkon Rasch spilte vegg ute på høyresiden, før Loulanti stakk gjennom Sondre Meløe. Hans avslutning fra åtte meter ble stoppet av Marcus Kristiansen, som måtte gi retur. Fra 12 meter banket Mathias Øfsti Bråten ballen i mål til 1–0.

Minuttet etter sto det 1–1. Cham fikk ball nede ved dødlinja og slo ballen hardt inn på bakerste stolpe. Der kom Christiaan Yohannes og skjøt ballen tilbake i boks. Jonas Jorde var uheldig da han ble truffet. Selvmål og lagene var like langt.

De var like langt i 80 sekunder. Oppsal gikk rett i angrep – en pasning gjennom ledd fra Kalle Roba gikk til Øfsti Bråten, som på ett touch flikka den i bakrom til Loulanti. Han vant ball i duell med Kuber Sharma og spilte til Håkon Rasch, som la igjen til Tavakoli. Han bredsidet ballen i lengste til 2–1.

Etter det roet det seg igjen. Oppsal trillet mye ball inne på halvdelen til Grei, men gjestene lå kompakt defensivt og forsvarte seg bra.

To stoppere ut med skade

Halvtimen var spilt da Kristiansen i Grei-buret var på halvdistanse. Han ropte ‘keep’, men ballen stoppet i vinden, så keeperen nådde ikke fram. Dermed fikk Ian Smith muligheten til å sette ballen i mål, men skuddet fra 16–17 meter gikk i blokka.

Tungt var det også for Grei at midtstopperen Trym Thorbjørnsen måtte ut med skade minuttet etter. Inn kom Kristian Storstrøm, som umiddelbart havnet i trøbbel. En lang ball gikk over hodet på innbytteren og i beina på Tavakoli. Han kom alene med Kristiansen, som vartet opp med en lekker beinparade.

– Hvordan i helvete kan det der bli en sjanse, ropte spillende trener Cham før den påfølgende corneren ble slått.

Tre minutter før pausen gikk det fra vondt til verre for Cham. Da måtte også den andre stopperen i Rune Isaksen ut med en kjenning i hamstringen, etter 42 meget solide minutter på stopperplass. Inn med Simen Olsen.

Og også han fikk det hett rundt øra umiddelbart. På overtid av den første omgangen økte Oppsal til 3–1 etter Tavakolis andre scoring. Storstrøm prøvde å trikse ballen over Tavakoli som bakerste mann, men ble straffet hardt. Innbytteren mistet ball til Oppsals spiss, som var klinisk alene med Kristiansen og la ballen i mål.

– Det er tungt å miste begge to. De er jo feilfrie fram til de må av, sier Cham.

Markus Cham scoret igjen. Dette bildet fra sist runde, da han avgjorde mot Ready.

Fire bytter, direkte rødt og to mål på to minutter

Oppsal gjorde fire (!) bytter i pausen. Hvorfor?

– Det har vært en god del minutter på mange av gutta, og kampene kommer tett. Vi vil få i gang hele troppen. Det gikk ingenting på at vi var misfornøyde med enkeltspillere

men den ene av innbytterne – Edvard Khachatrjan – fikk bare være på banen i to minutter før han fikk direkte rødt kort. Cham slo en herlig stikker gjennom til Ebrima Jammeh, som var alene med Lihaug. Khachatrjan spente bein på Jammeh og fikk marsjordre av dommeren.

På det påfølgende frisparket etter det røde kortet sto det 2–3. Cham tok frisparket og fikk ikke noe drømmetreff, men ballen stusset rett før Lihaug. Han slo ballen i stanga og så vidt inn i mål. Dermed var det kamp igjen, med 42 minutter igjen!

– Det er alltid deilig å score, selvfølgelig, sier Cham.

Men selv om Grei presset på for 3-3-scoringen, var det Oppsal som scoret kampens fjerde ved Anujan Rajendram. Han fikk ball i beina på 30 meter, vartet opp med en herlig Zidane-finte og hamret ballen i mål fra 20 meter. Dermed sto det 4–2 etter 52 minutter.

– 4-2-scoringen er jo ekstremt viktig. All ære til Anujan, som beholder roen og varter opp med en veldig fin scoring, sier Høgåsen.

Grei flyttet opp laget – naturlig nok – de siste 40 minuttene og var laget som hadde initiativet i oppgjøret. Oppsal forsvarte seg likevel med bravur og hadde god kontroll defensivt. Dermed ble det 4-2-seier og sesongens første trepoenger.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


---

KAMPFAKTA

Oppsal-Grei 4–2 (3–1)

Trasop kunstgress, Norsk Tipping-ligaen avd. 1, serierunde 3

Over 100 tilskuere

Mål: 1–0 Mathias Øfsti Bråten (13), 1–1 Jonas Jorde, selvmål (14), 2–1 Daniel Tavakoli (16), 3–1 Tavakoli (45), 3–2 Markus Cham (49), 4–2 Tavakoli (52)

Gule kort: Kalle Roba, Oppsal, Kamyar Bawah, Sondre Brudal, Grei

Rødt kort: Edvard Khachatrjan, Oppsal

Oppsal: Sebastian Lihaug, Kalle Roba, Mohit Thind, Jonas Jorde (Edvard Khachatrjan etter 46), Aleksander Fredvik (Anujan Rajendram etter 46), Håkon Rasch (Mats Ulvund Paulsrud etter 51), Ian Smith, Nidal Loulanti, Sondre Meløe (Mats Brændvang etter 46), Mathias Øfsti Bråten (Sondre Lehne etter 46), Daniel Tavakoli.

Grei: Marcus Kristiansen – Paul Monteiro (Sondre Brudal etter 46), Rune Isaksen (Kristian Storstrøm etter 34), Trym Thorbjørnsen (Simen Olen etter 42), Kuber Sharma – Runar Johnsen, Isak Løvlund, Kamyar Bawah – Christiaan Wielens, Markus Cham (Mohsin Ghous etter 74), Ebrima Jammeh (Eirik Løw etter 74).

---








Mer fra Dagsavisen