Sport

Klar beskjed fra Oppsal-leiren etter nytt poengtap: – Vi er ikke der vi ønsker å være

OPPSAL – KJELSÅS 2 1-1 (0-1): Fem poeng på de fem første kampene i 3. divisjon er et godt stykke unna der Oppsal ønsker å være. Mandag endte det uavgjort mot Kjelsås 2.

Trasop (Dagsavisen): Før sesongen satte Oppsal seg som mål å endre topp fire i 3. divisjon. Etter 1-1 i mandagens oppgjør mot Kjelsås 2 innrømmer trener Tom Høgåsen at de ikke er fornøyde med det de har levert så langt.

– Det er klart vi er misfornøyde med den seriestarten vi har hatt. Fem poeng etter fem kamper er ikke der vi ønsker å være i det hele tatt, sier han til Dagsavisen etter kampslutt.

Men at de fremdeles kan ende topp fire, har treneren som kom fra Ready i januar fortsatt tro på.

– Vi har ikke mista troa på det, nei! Det tar litt tid å bygge opp en annen spillestil. Du feiler litte granne, og så har kanskje vi gjort litt for mange grep, og bytta litt for mye kanskje. Så vi tar også en del av den biten, sier han på vegne av trenerteamet.

Og byttene gjorde ikke susen for Oppsal i denne kampen heller. Etter at Nidal Loulanti satte inn utligningen tre minutter ut i andre omgang, på et hjørnespark der Kalle Roba fikk headet ballen fram til vingen, var Oppsal friske i minuttene som fulgte. I det 73. minutt gjorde de tre bytter. Håpet var at friske bein, og hoder skulle stramme grepet om Kjelsås 2 ytterligere, og til slutt gi dem det forløsende 2-1-målet. Men faktum var at Kjelsås 2 meldte seg på etter endringene. Heller ikke to nye bytter ti minutter senere ga Oppsal den ekstra kraften de håpet på, og oppgjøret sto og vippet det siste kvarteret.

– Begge lag har store sjanser på slutten der, og det kunne endt med tap også, og det hadde vært klart verre, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

Kalle Roba jubler etter at hans hodestøt satte opp Nidal Loulanti på scoringen til Oppsal.

Oppsal hadde riktignok en ball i nettet etter 82 minutter. Også det etter hjørnespark. Men der Kjelsås-protestene om offiside falt for døve ører på 1-1-målet, ble de hørt i denne gangen.

Kun to minutter etter Oppsal sitt annullerte mål var Kjelsås 2 på farten, og Adil Abbas ble spilt aleine igjennom. Avslutningen fra litt ute til venstre var god, men Oppsals målvakt Sebastian Jakobsen Lihaug serverte en fantastisk beinparade, og hindret Kjelsås 2 et seint ledermål. Da heller ikke Daniel Tavakoli klarte å presse kula under tverrliggeren, fra 18 meter, nesten fem minutter på overtid, endte det uavgjort.

Manglende kvalitet

At ikke Oppsal hadde bedre kontroll på kampen var noe av det som skuffet trener Høgåsen mest.

– Det er vel på slutten av kampen her at man skulle vist at man har mer kvalitet enn Kjelsås 2?

– Vi burde ha hatt det. Det er ikke så lenge siden vi spilte sammen med A-laget til Kjelsås, så vi skal ha bedre kvalitet enn andrelaget deres, er den klare oppfatningen også til Høgåsen.

Og manglende kvalitet var et nøkkelord for Oppsal i denne kampen. For selv om de ikke skapte veldig mange sjanser, så skapte de noen ganske store. Spesielt i førsteomgang.

Men det svikta både for Mathias Bråten, som blåste ballen over et ganske åpent mål etter 20 minutter, og for Sondre Meløe, da han sleiva ballen til side for mål, fra en god posisjon like til venstre for Kjelsås 2-keeper Almosafiri, kun tre minutter senere.

– Jeg syns vi kommer til ganske brukbart med sjanser i førsteomgang, og så er det kvaliteten i de avgjørende øyeblikkene. Ikke nødvendigvis bare avslutningene.  Men siste touchet på ball før du skal avslutte, siste touchet på ball før du skal slå et innlegg, og selve innleggene, sier Høgåsen, som på mange måter syns de fikk kampen dit de ønska.

– Vi spiller ganske OK fotball, og får det egentlig slik vi har trent på gjennom uka, men mangler den siste kvaliteten.

Saken fortsetter under bildet.

Tom Høgåsen (til høyre) var ikke fornøyd med kvaliteten på det Oppsal foretok seg i mandagens kamp mot Kjelsås 2.

Ikke bekymra

Men baklengsmålet som kom allerede etter ni minutter var nok ikke en del av oppskriften, og neppe noen god medisin for et Oppsal-lag som allerede hadde rota bort litt for mange poeng i de fire første kampene.

– Når man har færre poeng enn forventa, og i tillegg kommer man under vil det også spille inn. Hadde vi fått en god start her, så ville det kanskje sett annerledes ut utover. Når du har fire poeng etter fire kamper, som er mindre enn vi hadde forventa, så vil det påvirke selvtilliten, men kvaliteten er der. Det er bare å få det ut, svarer han.

– Er du bekymra?

– Nei, det er jeg ikke. Det er bare å jobbe på så kommer det etter hvert. Det er jeg ganske sikker på. Det er en ung gruppe, og plutselig sitter det, og da blir det bra.

– Men det bør kanskje begynne å sitte snart om man skal henge med i kampen om topp fire?

– Man må ha trepoengere. Fotball er tre poeng, så man må ta det. Det får man selvtillit av. Vi er langt ifra fornøyde. Vi har en målsetning om å være topp fire, og per nå er vi ikke det. Vi må jobbe knallhardt for å oppnå den målsettinga, er hans klare beskjed.

Oppsals neste oppgave blir Fyllingsdalen borte på lørdag. Kjelsås 2 møter Grorud 2 samme dag.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

KAMPFAKTA

Oppsal - Kjelsås 2 1-1 (0-1)

Mål:

0-1 (10′): Sebastian Østman Ottesen (Nikolai Solberg), 1-1 (48′): Nidal Loulanti (Kalle Roba)

Gult kort:

Oppsal: Kebba Lamin, Ian Matthew Smith

Kjelsås 2: Nikolai Solberg, Zein Almosafiri.

Lag:

Oppsal: Sebastian Jakobsen Lihaug - Mats Paulsberg, Kalle Roba, Mohit Singh Thind, Miran Kuci - Edvard Khachatrjan (Ian Matthew Smith, 83), Jonas Aude Jorde (Anujan Rajendram, 73), Mathias Bråten (Håkon Valeur Rasch, 83) - Nidal Loulanti, Kebba Lamin (Kristian Bjørseth, 73), Sondre Meløe (Daniel Tavakoli, 73)

Kjelsås: Zein Almosafiri - Sebastian Østman Ottesen, Martin Helmer Rusten, Mikkel Nordengen Knutsen, Jakob Emblem-Olsen - Eivind Frøhaug Williumsen (Ulrik Bjerke, 90), Nikolai Solberg, Ahmad Adil Abbas, Greg Dylan Dusabe (Sverre Indrebø Gjønæss, 76) - Pakow Taylor Bonful, Filip Larsen Gripsgård.

---






Mer fra Dagsavisen