Fotball

Solbakken: – Sverige er vel favoritt

Landslagssjef Ståle Solbakken har raskt vendt blikket mot Sverige og går for en ny skalp på bortebane i nasjonsligaen søndag.

Saken er oppdatert

Fredag morgen klokken 5 kom slitne og glade norske fotballherrer fram til hotellet sitt i den svenske hovedstaden etter den kruttsterke 1-0-seieren over Serbia.

– Det blir ikke så mye sammenhengende søvn, men etter en så sen kamp er det nok mange som ikke ville fått sove med en gang. Kanskje sover vi litt på flyet, så blir det buss til hotellet og å legge seg igjen der. Jeg håper vi får sove lenge, sa Marcus Holmgren Pedersen før turen.

Solbakken forteller at han ennå ikke har rukket å snakke taktikk med spillerne foran bortemøtet med «Söta bror», men at man kjapt må komme seg videre fra kampen i Beograd.

– Vi har ikke tid til å dvele ved det som skjedde mot Serbia. Å rangere den kampen er ikke viktig. Det som teller er å prøve å ta en ny skalp på søndag, sa landslagssjefen da han møtte pressen ved treningsbanen i Enebyberg nord for Stockholm.

Holder Sverige som favoritt

– Sverige er vel favoritt på sin hjemmebane. Men det var Serbia også. Så får vi se, smilte han lurt til journalistene.

– Jeg er ikke så veldig opptatt av hvem som er favoritter. Vi må gå inn og gjøre en god jobb, og vi vet at vi møter et godt lag med sterke offensive profiler, sa Solbakken videre og ramset opp Alexander Isak, Dejan Kulusevski, Emil Forsberg og Anthony Elanga.

Han fikk også spørsmål om skadeproblematikken på stopperplass hos Sverige. Blant andre er kaptein og Manchester United-stjerne Victor Lindelöf ute.

– Jeg har trent veldig mange svenske stoppere opp gjennom, og de har alltid bra kvalitet og god disiplin. Så de får nok satt sammen et bra par.

Må telle opp

Solbakken ble etter kampen mot Serbia spurt om forsvarsfireren som lyktes så bra torsdag kan spille alle fire kamper under junisamlingen.

– Nei, jeg tror det er umulig, fysisk umulig, svarte han.

– Det viktigste blir å telle opp og se hvem som er tilgjengelige og hvem det er forsvarlig å spille med. Vi har mange gode spillere, og vi må passe oss for å gå i den fella at vi tror det bare er gutta som vant mot Serbia som kan gjøre en god kamp, fortsatte Solbakken.


Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra DagsavisenNyeste fra Dagsavisen.no: