Graham Hansens Barcelona til finale tross første tap på ti måneder

Barcelona er finaleklar i mesterligaen selv om det ble 0-2-nederlag for Wolfsburg lørdag. Spanjolene gikk videre med 5-3 sammenlagt.

Tapet var Barcelonas første offisielle siden juni i fjor. Da tapte de 3-4 mot Atlético Madrid i ligaen, mens det ble 2-3 for Ada Hegerbergs Lyon i oppkjøringen foran sesongen.

Barcelona hadde med seg 5-1-ledelse fra hjemmemøtet. Det var foran et fullsatt Camp Nou. Lørdag fant ikke aldri helt rytmen i Tyskland. Tabea Wassmuth og Jill Roord scoret for Wolfsburg, men det var ikke nok for tyskerne. Barcelona gikk trygt videre.

I finalen venter enten Lyon eller Paris Saint-Germain. Den helfranske semifinalen avgjøres senere lørdag, der Lyon har 3-2-seier med seg fra den første kampen på hjemmebane. Barcelona tapte finalen mot Lyon i 2019.

Ettersom Barcelona hadde med seg en sunn ledelse inn i kampen, var det ikke et normalt stormløp mot Wolfsburgs mål, og det sto 0-0 til pause. Barcelona skapte noen farligheter, men fant ikke nettet.

Regjerende mestere

I 2. omgang kom scoringene, men uten at det skapte særlig spenning. Til slutt handlet det om å holde Wolfsburg unna målet.

Etter 84 minutter forlot Caroline Graham Hansen banen, mens Ingrid Syrstad Engen kom inn. De norske kvinnene markerte seg ikke stort i oppgjøret.

Barcelona er regjerende mestere i Europas gjeveste klubbturnering. I fjor knuste de Chelsea 4-0 i finalen. Der scoret Graham Hansen det siste målet.

Katalanerne har vært suverene i den spanske ligaen i år. De står med 27 seirer på like mange forsøk og har en målforskjell på 138 plussmål.

---

Mesterligaen fotball kvinner lørdag, semifinaler 2. kamp:

Wolfsburg (Tyskland) – Barcelona (Spania) 2-0 (0-0), sammenlagt 3-5

Mål: 1-0 Tabea Wassmuth (47), 2-0 Jill Roord (60).

Caroline Graham Hansen spilte 84 minutter og Ingrid Syrstad Engen seks minutter som innbytter for Barcelona.