Sahraoui lysende da Strand Larsen-dobbel sørget for norsk U21-seier

(Norge U21 – Finland U21 3-1) Det norske U21-landslaget trengte en omgang på å komme i gang mot Finland, men vant til slutt komfortabelt 3-1 etter en dobbel av Jørgen Strand Larsen.

Seieren gjør at Norge står med fire trepoengere og ett tap etter å ha spilt halvparten av kampene i gruppe A. Strand Larsen ble Norges helt med to mål.

– Jeg er lettet. Man er alltid litt nervøs når man skal spille kamp. I dag synes jeg vi var litt for nervøse den første halvtimen, og vi kom ikke helt ut som vi ville. Men til slutt står vi igjen med tre poeng, så det er utrolig deilig, sa Strand Larsen til VG.

Han avgjorde etter en skuffende første omgang på Marienlyst, der Norge slet med å skape de store sjansene mot finnene. Gjestene viste seg fram ved et par anledninger, men lå stort sett i en kompakt forsvarsblokk.

Keepertabbe

Etter pause maktet Norge å angripe raskt i lengderetning. Allerede i omgangens første minutt skapte Norge en farlighet. Mer skulle det bli utover i omgangen.

Kampens øyeblikk kom da Strand Larsen på lekkert vis chippet inn 1-0-målet etter 55 minutter. Tolv minutter senere ble Erik Botheim lagt i bakken og med et vondt kne lot han Strand Larsen ta straffen. Den satte Nederland-proffen sikkert i mål.

En keepertabbe av Kristoffer Klaesson ga Anssi Suhonen muligheten til å redusere til 1-2. Johan Hove avgjorde da han sendte et frispark rett i mål fra kanten.

Botheim-smell

Norge er tre poeng bak Østerrike og Kroatia, men har spilt to kamper mindre enn østerrikerne og like mange som Kroatia som har vunnet fem av fem.

– Det er et tøft lag vi møter. Jeg skjønner hvorfor de har tatt såpass med poeng og slo Østerrike hjemme. Det er full pupp og høy intensitet, men jeg synes vi klarer å matche dem på det utover i kampen. De blir mer og mer slitne, og da har vi nok kvalitet til å vinne kampen, sa Erik Botheim.

Han pådro seg en liten smell, men sa han håpet det ikke var noe alvorlig.

---

Fotball U21 EM-kvalifisering menn fredag, gruppe A, 1. runde:

Norge U21 – Finland U21 3-1 (0-0)

Marienlyst, Drammen

Mål: 1-0 Jørgen Strand Larsen (54), 2-0 Larsen (66), 2-1 Anssi Suhonen (73), 3-1 Johan Hove (88).

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen, Danmark.

Gult kort: Leo Hjelde, Norge U21, Anssi Suhonen, Finland U21.

Norge U21 (4-4-2): Kristoffer Klaesson – Sebastian Sebulonsen, Jesper Daland, Henrik Heggheim, Leo Hjelde – Osame Sahraoui, Johan Hove, Sivert Mannsverk, Kristoffer Askildsen (Håkon Evjen fra 66.) – Erik Botheim (Tobias Christensen fra 85.), Jørgen Strand Larsen (Noah Holm fra 71.).

Finland U21 (5-4-1): Viljami Sinisalo – Oliver Antman, Taneli Hämäläinen, Robin Tihi, Ville Koski, Julius Tauriainen (Juho Hyvärinen fra 86.) – Naatan Skyttä, Anssi Suhonen, Jaakko Oksanen (Pyry Hannola fra 65.), Eetu Mömmö (Juho Kilo fra 64.) – Terry Ablade (Casper Terho fra 90.).