Fotball

Grorud-spiss Oscar Aga scorer mest i 1. divisjon – søndag jakter han scoring i sin sjette strake kamp

Groruds spiss Oscar Aga (20) har funnet formen fra start også denne sesongen, og troner alene øverst på toppscorerlista i 1. divisjon. Søndag venter FFK borte.

Selv om det for Grorud som lag har gått litt på tverke i de to siste kampene fortsetter likevel spydspiss Oscar Aga å bøtte inn mål.

I de to siste kampene har han scoret alle Groruds tre mål (to mot Bryne, ett mot Start). Dermed troner han nå alene på toppen av toppscorerlista i 1. divisjon med sju mål på sju kamper, og scoring i de fem siste kampene for Grorud.

– Det er jo sånn at når du er i flytsonen, som jeg er nå etter å ha scoret i fem på rad, så hjelper det på. Da er du mer selvsikker kanskje, og man stresser ikke når man kommer i de riktige situasjonene, og bare får ballen i mål, sa Aga til Dagsavisen etter 4-1-tapet mot Start.

Sikker og god, men null poeng

Men selv om det har blitt tre scoringer i de to siste kampene har det ikke gitt Grorud noen poeng. For samtidig som målene har rent inn for Aga, har de også rent inn bak Mats Gulbrandsen Viken. Sju baklengs på de to siste, og to eller flere i sekken i de fem siste har gjort at poengfangsten har blitt mer beskjeden enn den kunne ha vært.

Mot Start stanget og stanget de, uten å få mål, men da Aga endelig fikk ballen i beina, rettvendt, innenfor feltet til Start, så satt den. Men da ledet allerede Start 4-0.

Mot Bryne, i kampen før, lå Grorud under 3-0 før Aga nesten på egenhånd klarte å sikre poeng etter to scoringer i andre omgang. Begge målene kom egentlig ut av ingenting, og ble skapt mer eller mindre helt av ham selv. Alle de tre siste målene har vært avslutninger av høy, høy kvalitet.

– Det ser ut til at du har funnet roen og flyten foran mål?

– Ja, det vil jeg si. Jeg ønsker jo alltid å score mål. Selv om vi ligger under 4-0, så gjør jeg fremdeles alt jeg kan for å få flere mål på kontoen, sier en sulten Aga.

Også trener Aksel Bergo berømmet laget for at de aldri slutter å kjempe. Både mot Bryne og Start sto de distansen godt.

– Det skal gutta ha all honnør for; når det blir som det blir da står de virkelig opp og slåss for et bedre resultat, og Oscar scorer ett fint mål også. Vi har mulighet til å score både ett og to til mot slutten også, og har vel opp mot tosifra antall målsjanser, men der hjelper ikke når man slipper inn fire, sa Bergo etter Start-kampen.

Tror på mer på søndag

Nå håper Aga å kunne fortsette produksjonen borte mot FFK, som også har vist seg å være et vesentlig bedre offensivt, enn defensivt, lag så langt denne sesongen.

– Ja, jeg har i hvert fall god tro på at jeg kan fortsette. Jeg skal gjøre mitt for at vi skal få med poeng derfra. Vi spilte jo treningskamp mot dem før sesongen og jeg scora jo der, så det er mulig, sier han før søndagens møte.

Men skal det bli poeng i plankebyen må Grorud være mer effektive enn de var mot Start sist.

– Det er egentlig etter 4-0 at vi først begynner å skape mere. Vi slipper inn på det meste. De scorer for lett, og vi får den ikke i mål og da blir det vanskelig, sier han.

Samtidig vet både han, og alle andre som var til stede under denne kampen, at Grorud slett ikke ble overkjørt i banespillet.

– Vi snakka om at selv om resultatet viser 4-1, så er det ikke en 4-1-kamp. Vi henger med, skaper mye, og burde scoret mer. Det er en kombinasjon av det, og at vi slipper inn for enkle mål, påpeker storscoreren.

FFK-Grorud spilles søndag 15.00.

Mer fra Dagsavisen