trikkeligaen

Over 100.000 skritt ligger foran dem: – Vi gjør det for klubbens barn og unge

Fredag satt en gjeng på elleve personer kursen mot Fredrikstad, til fots. Formålet er å samle penger til barn og unge i klubben.

Fredag formiddag møtte Dagsavisen elleve spente mennesker som var klare for å ta sine første metere på en tur de har beregnet vil vare i 20 timer, og vil inneholde nærmere 140.000 skritt. Grunnen er at de ønsker å samle penger til de i klubben som har minst penger, og som trenger litt hjelp.

Initiativtagerne er nestleder i styret, Miguel Paulos, og materialforvalter Espen Johnsen.

– Først så kom Espen opp med at vi trenger nye innbytterbokser da, så vi skulle da i utgangspunktet samle inn penger til å kjøpe det, men så var det en som sa; «ja, ikke til kreftsyke barn altså?», og da syns vi kanskje at det var et litt teit formål, ler Paulos til Dagsavisen, og fortsetter:

– Så da har vi bestemt oss for å opprette et fond i Grorud for barn og unge, som ikke har råd til å kjøpe seg nye fotballsko når de er utslitt, eller ikke har råd til å være med fotballturneringer når lagene er med på det. Vi skal rett og slett prøve å samle inn penger til et sånt formål, der de kan søke om støtte eller bidrag til dette.

Saken fortsetter under bildet.

Én av initiativtagerne, Miguel Paulos, sammen med en av deltagerne, Vilde Mollestad Rislaa.

For de som trenger det

I førsteomgang vil dette være et tilbud til ungene i Grorud idrettsforening, men på sikt håper Paulos at de kan utvide ytterligere.

– Vi er jo Grorud-folk, så først og fremst er det for barn og unge i Grorud idrettslag ja. Så er jo drømmen å utvide det til å gjelde bydelen etter hvert.

Og responsen har vært god så langt. Allerede før de har begynt å gå har de fått inn mye penger.

– Det er samla inn 40.000 nå på to dager, før vi begynner å gå, så det har vært veldig bra. Målet var vel 20.000 først, og så økte vi det til 50.000 på dag én, men nå syns jeg jo vi må sette målet på 100.000, sier Paulos, som innrømmet at det er et hårete mål.

Saken fortsetter under bildet.

Ønsker du å donere penger til saken? Vipps ønsket beløp til 698184.

Fem stopp

Det var mange som var spente før startskuddet gikk klokka 13:00 fredag, og jo nærmere avmarsj man kom, jo mer krøp alvoret inn over forsamlingen. Men humøret var likevel svært godt, og selv om de virket spente, og litt usikre på hva som ventet, var det først og fremst glede og humor å spore hos de ellevere som spiste en god lunsj sammen.

Saken fortsetter under bildet.

Miguel Paulos og de andre deltagerne gjør sine siste forberedelser, og slapper godt av, før den lange marsjen mot Plankebyen.

Første etappe: Grorud - Tusenfryd.

– Der blir det en liten stopp, og så har vi med oss en følgebil der vi har to unge jenter, som er utdanna fysioterapeuter, som skal hjelpe, og støtte oss underveis. Noen kommer til å bli skada også, det er helt sikkert, sier Paulos.

Men det blir ingen lengere pause etter det han beregner vil være en førsteetappe på rundt 6-7 timer.

Deretter går ferden videre til Vestby outlet, etterfulgt av Kambo stasjon, og Stasjonsveien i Rygge, der de har beregnet at de vil være rundt klokka fire på natta. Det siste stoppet vil være i Ørmen, ca klokka 06.30, før de tar fatt på den siste biten på rundt ti kilometer, inn til Fredrikstad stadion.

Saken fortsetter under bildet.

Her er gjengen på elleve i gang med turen til Fredrikstad. I front ser vi én av initiativtagerne, Espen Johnsen.

Hyller FFK

Kampen mot Fredrikstad spilles søndag klokka 15.00, og de elleve friskusene fra Grorud har alle fått lov til å komme inn og se kampen på stadion.

– Fredrikstad har vært innmari kule da, og sørget for at alle de som går faktisk får komme inn og se kampen, sier medieansvarlig i Grorud Frode Englund, som er mannen som har vært i kontakt med FFK.

– Det er raust, siden de egentlig ikke må det, så det er veldig hyggelig gjort, legger Paulos til.

– Varierende treningsgrunnlag

Selv om det neppe blir elleve som står på målstreken i Fredrikstad har gjengen likevel god tro på at en del vil klare det.

– Jeg tror noen av oss kommer fram, jeg har ganske god tro på at jeg kommer frem også. Jeg har mest tro på meg sjøl, ikke så mye på de andre, fleiper Paulos.

Turen har vært allerede vært planlagt en god stund, så litt tid har de fått til å forberede seg.

– Vi har jo trent for dette her i et par måneder. Det er klart den flokken som skal gå er det varierende treningsgrunnlag på, så vi blir ikke 11 som står utenfor Fredrikstad stadion på lørdag, forklarer Paulos, før han avslutningsvis legger til:

– Burde vi ha med oss hjertestarteren?

Mer fra Dagsavisen