trikkeligaen

«Ørnen» om måltørken før sesongstart: – Jeg bryr meg ikke, mann

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo og Vidar Örn Kjartansson bruker lite energi på at spissen ikke har scoret mål i oppkjøringen. Islendingen er trygg på at scoringsstøvlene er på når serien starter.

VALLE (Dagsavisen): Kjartansson (31) har ikke funnet nettmaskene i treningskampene mot Strømsgodset (1-1), Sarpsborg (2-1) og Jerv (3-1) så langt i sesongoppkjøringen. Det har ført til litt bekymring blant enkelte VIF-fans.

– Jeg bryr meg ikke (om det), mann. Jeg er erfaren. Selvfølgelig er det ikke slik at jeg ikke prøver å score, men nå handler det om å finne rytmen, sier han til Dagsavisen.

Vålerengas Vidar Örn Kjartansson.

Raufoss neste

– I internkampene i vinter var jeg ikke like motivert, men nå er motivasjonen der for å banke inn mål. Det vil være bra å score før sesongen starter, men for meg handler det om å være så klar som mulig til Rosenborg-kampen (9. mai). Og vanligvis scorer jeg mål. Så jeg har ingen bekymringer for min egen del, legger islendingen til.

Allerede onsdag kan han få sjansen til nettsus. Da kommer Raufoss på besøk til treningskamp på Intility Arena.

Og Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo deler måltyvens optimisme.

– Jeg er ikke bekymret i det hele tatt, og det er ikke Vidar heller. Jeg har snakket med ham om det. Han er i bedre og bedre form. Han er skikkelig gjennomtrent nå. Og han har jobbet veldig bra de to siste kampene. Så det kommer, forsikrer Fagermo overfor Dagsavisen.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo på Intility Arena.

Må drepe kampene

Kjartansson mener han og lagkameratene er godt i rute før Eliteserien sparkes i gang i mai.

– Det ser bra ut. Vi hadde en lang, vanskelig sesongoppkjøring. Den lengste oppkjøringen jeg har vært med på, faktisk. Men nå er det bra å være i gang med skikkelige treningskamper. Vi ser fram til å endelig starte sesongen, og vi har spilt ganske bra. Nå håper vi å bli enda bedre. Jeg er optimistisk, sier 31-åringen.

– I fjor ble det bronse. Hva må til for å bli enda et par hakk bedre i år?

– Ikke noe spesifikt. Men vi kan score flere mål, absolutt. Og i noen kamper i fjor scoret vi bare ett mål på hjemmebane. VI må lære å «drepe» kampene. Det er viktig. Vi har gjort noen gode signeringer nå, så jeg mener vi kan bli bedre enn i 2020, sier Kjartansson, som selv har en ambisjon om å bli toppscorer i Eliteserien i år.

Mer fra Dagsavisen