trikkeligaen

Dønnum kan være inne i sine siste Vålerenga-måneder

Aron Dønnum (23) herjet for VIF i 3-1-seieren mot Jerv søndag. Nå tror angrepsspilleren at et salg til utlandet kommer nærmere og nærmere.

Vålerenga-profilen har ikke lagt skjul på at han ønsker å dra videre i sommervinduet. Søndag dominerte han da Jerv ble slått 3-1 i treningskamp på Intility Arena, og Dønnum mener det ser lyst ut for å forlate Valle om kort tid. Tidligere har han vært nær overganger til tyrkiske Besiktas og italienske Lecce.

– Det er masse interesse rundt meg nå. Det er det ingen tvil om. Og det skulle egentlig bare mangle, synes jeg. Jeg har spilt hver eneste kamp fra start i Eliteserien over lang tid, og har gjort mine saker bra, sier Dønnum til Dagsavisen.

– Hvor lenge har du igjen i Vålerenga, tror du?

– Jeg vil bare gjøre det bra med Vålerenga nå. Også for min egen del. Alle vet når sommervinduet åpner. Jeg ønsker jo å se på mulighetene da.

Roser agenten

– Hvor realistisk er det at du drar i sommer?

– Jeg vil si det er ganske realistisk. Spesielt med tanke på hvor nær jeg har vært tidligere. Det er i hvert fall ikke mindre nært nå. Det ser også lyst ut med tanke på koronasituasjonen. Så det er fremgang. Jeg er så klar som jeg kan få blitt. Det har jeg vært lenge, svarer Dønnum.

Jeg føler at jeg er i trygge hender nå.

—  Aron Dønnum

– Med tanke på hvor nær du har vært en overgang tidligere – er det noe du vil gjøre annerledes når neste mulighet byr seg?

– Det jeg vil gjøre annerledes, er å ikke gjøre noen ting. Nå har jeg en agent (Jim Solbakken) som kan gjøre hele jobben for meg. Jeg vil ikke snakke så mye om det som har vært tidligere, men jeg føler at jeg er i trygge hender nå, sier Vålerenga-angriperen.

Dønnum sier det ikke er konkrete forhandlinger med andre klubber for øyeblikket.

– Interessen er der, men det blir neppe noe konkret før serien starter, sier han.

Fagermo: – Umulig å vite

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo vil ikke spekulere i om Dønnum snart drar videre.

– Det er umulig å vite, og det bruker jeg ikke energi på. Men jeg liker Aron veldig godt, og han er viktig for Vålerenga. Samtidig unner jeg ham selvfølgelig en mulighet. Så hvis det riktige budet kommer, må vi unne ham det, sier Fagermo til Dagsavisen.

Dønnum var godt fornøyd med at han og lagkameratene satte tre baller i nettet mot Jerv søndag.

– Det var ålreit, det. Jerv er ingen dårlig motstander, selv om de spiller i Obos-ligaen. Men jeg har selv spilt i Obos (for HamKam), så jeg husker hvordan det var. Det blir en del skriking og trøkk og litt sånn, for å kompensere for at man ikke er på samme nivå teknisk som et lag fra Eliteserien. Vi scoret tre mål, da, så det var bra. Vi kunne ha scoret flere, og jeg kunne ha scoret minst ett mål til selv, men det er uansett bra at vi skaper såpass mange sjanser, sier 23-åringen.

Nyeste fra Dagsavisen.no: