Maiken Caspersen Falla etter søndagens seier på Beitostølen.

Falla avviste alle angrep, fortsatt raskest

Maiken Caspersen Falla viste at tittelen som fjorårets sprintdronning ikke var noen tilfeldighet på Beitostølen.

Av Egil Sæther

BEITOSTØLEN:  Caspersen Falla som tok åtte av ti mulige verdenscupseirer i sprint sist sesong. I de to andre løpene ble det 2.-plass. Søndag var hun best i prologen, best i kvartfinalen, best i semifinalen og best i sprintfinalen i sesongåpningen på kjent norsk grunn.

Seieren ga et pek på at det kan bli mer moro også denne sesongen. Hennes seier var helgens mest oppskriftsmessige.

– Det blir tøft å følge opp fjoråret. Man vil gjøre det bedre år for år, men så kommer det kanskje et punkt der det blir vanskelig å gjøre det noe særlig bedre. For meg blir det vanskelig om jeg ikke skulle bli bedre i distanserenn. Jeg skal bare ta renn for renn. Jeg føler at jeg er med, jeg har masse rutine og det er gøy. Jeg føler ikke noe stort press. Jeg skal ta heat for heat, og så får man telle opp etter sesongen.

Jaget

– Likevel er det liten tvil om du er den som alle vil slå?

– Ja, jeg vant jo sprintcupen i fjor, og det er nok meg de andre vil ta nå. Men det tenker jeg ikke på. Det er bare kjempepositivt. Hvis jeg har hevet meg litt fra i fjor, er det ingen grunn til at det skulle gå dårligere denne sesongen.

– Har du klart å heve deg?

– Ja. Jeg tror det. Det har føltes slik ut på trening, og jeg gjorde mye bra i dag, men jeg mangler nok fortsatt litt overskudd. Det skal jeg nok finne i løpet av en ukes tid.

– Hva kan du bli bedre på?

– Det er mye jeg kan bli bedre på. Jeg har jobbet mye med teknikk. Det er viktig å kunne variere mellom sprint- og distanseteknikk. Det går både på styrke og hurtighet. Hurtighet og rykking er min spesialitet.

Presset

– Du ble presset av Vesna Fabjan på oppløpet?

– Ja. Jeg visste ikke at det var noen der, så jeg roet ned litt. Det var litt dumt gjort.

Maiken Caspersen er favoritt til å vinne når feltet samles i Ruka i Finland. Der er det sprint kommende lørdag.

– Nå skal jeg slappe av litt noen dager, og så håper jeg at formen blir enda bedre inn mot Kuusamo til helgen. Jeg skal trene korte økter, og disse to gjennomkjøringene i helgen tror jeg skal være formutløsende. Jeg var veldig nervøs i dag. Det er et godt tegn. Da er jeg der jeg skal være. Når man er nervøs, da betyr det at dette betyr litt og det er bra, sa 26-åringen fra Fetsund på Romerike. (©NTB)

Resultater:

Sprint, kvinner:

1) Maiken Caspersen Falla, 2) Vesna Fabjan, Slovenia, 3) Mari Eide, 4) Heidi Weng, 5) Anamarija Lampic, Slovenia, 6) Silje Øyre Slind, 7) Kathrine Harsem, 8) Astrid Uhrenholdt Jacobsen, 9) Katja Visnar, Slovenia, 10) Lotta Udnes Weng.

Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg gikk ikke søndagens sprint.