Dagsavisens liveblogg: Kan VIF-Fagermo knuse gamleklubben i kveld?

SLASKENS LIVEBLOGG: Følg Odd-Vif på Skagerak Arena. Nøkterne og nogen lunde upartiske oppdateringer minutt for minutt.

NYESTE OPPDATERINGER KOMMER ØVERST

22.26: Takk for følget. Livet går videre.

 

22.25: Så, hvis man skal prøve seg på en bitteliten oppsummering: Vålerenga var best fram til 58. minutter. Derfra og inn fikk Odd til alt de prøvde seg på, og Vålerenga ingenting. 

Det er ikke til å komme seg unna at Kristoffer Klaesson har hatt en usedvanlig dårlig åpning av sesongen. To av måla her ser ut til å være på hans superheltkappe. Ikke fullt så super som vanlig i dag. Men han kommer tilbake, det veit vi jo. Landslagsplassen ser ut til å være utsatt litt til, bare.

Foto: Aslak Borgersrud

94: Ferdig. Faen. Litt flaut, dette.

94: Bra kombinasjon Ousmane og Osame igjen. Sistemann skyter et bra skudd fra 18 meter, som går rett utafor. Kunne vært en ok trøst. Blei det ikke.

93: MÅÅÅÅL: Men Odd hadde selvfølgelig tenkt til å sette en til. Halvdårlig angrep. Vålerenga var bare ikke tilstede i midtforsvaret. Ekte hattrick på Børven.

90: Fire minutter tillegg, som ingen egentlig trenger til noe som helst.

89: Jaja, det ebber ut det greiene her. 

86: Christian Borchgrevink holder på å rote det skikkelig til for seg sjøl, men greier å rydde opp i siste lita.

85: Det er fart i Camara i dag. Det blir jo tap dette, men man skal jo ta det man får.

81: Ut Matti og Lekven, for Benjamin og Odin.

81: Bra Enga-angrep. Aron vender og spiller langt til Ousmane, som dribler to og spiller til Osame. Han skyter, men det blir for veikt.

79: OK Vålerenga-angrep ender i bra innlegg på hodet til Matti. Han nikker over. 

78: Det ser ut til at Odd-Eilev har tenkt til å spille alle korta han har. Supertalentet Odin Thiago Holm OG nysignerte Benjamin Stokke på vei inn, nå.

77: Lekven har en glimrende sjanse til å spille gjennom Camara. Men ballen går en helt annen himmelretning enn han hadde tenkt. 

75: Aron blir felt og får frispark når han hjelper til i forsvaret. Har fått mye juling i dag, men har en tendens til å overspille litt og.

73: Ivan kåler litt i forsvaret, men rydder opp etter seg.

73: Men Ousmane og Osame har bytta plass. Så Sahraoui er blitt indreløper.

71: Kårner til Odd. Nå er det enveiskjøring, og ikke vår vei. Ousmane Camara inn for Herolind Shala. Hvem skal skyte kårnere til Odd-keeperen nå?

68: Og nå som vi hadde det så hyggelig.

68: Vålerenga i etablert angrep. Felix Horn Myhre roter seg bort, mister ballen, feller en mann, og får gult kort. 

66: MÅÅÅL: Børven satte den. 

65: Straffe til Odd. 

64: Men Odd fortsetter å presse på. Angrep etter angrep til hjemmelaget. I det minste fikk Sahraoi dribla seg ut av forsvaret. Det var fint. 

63: Bård Finne ble tatt av, og Osame plasserer seg ytterst på venstrekanten.

62: Nå skal Osame Sahraoi inn. Men først skal Odd ha enda et bra angrep. 

61: MÅÅÅÅL. Og der skåra Odd. De hadde to-tre bra angrep på rappen. Til slutt var det Torgeir Børven (tyyypisk), som trilla ballen inn til Klaesson, som kåla ballen mellom sine egne bein. 

60: OK sånt skal man jo ikke si. Odd tar over sånn i det øyeblikket jeg trykker save på forrige linje.

58: Jeg skal ikke si Vålerenga er så inmari bra. Men herre min hatt, så slappe Odd er nå.

58: Herolind Shala er glad i å legge de hjørnesparka veldig nært keeper. Og da tar jo keeper dem, da. Nesten hver gang.

57: Bård og Matti på glimrende overgang, som ender i Matti-skudd fra bra posisjon. Men blir blokka utafor. Enda en korner fra høyre. 

56: Den førtitredje korneren (ish) fra høyre velger Herolind Shala å skru over mål. 

55: Herolin slår, treffer Sam som vinner, i hvert fall nesten, i lufta. Ender som kårner. Fra høyre igjen. Mange nå.

54: Aron Dønnum får ballen på høyrevingen. Gjør den moven sin hvor alle skjønner at han skal finte. Så går han innover i banen, forbi en og en, men får aldri skutt. Rett etter får han frispark fra skrå vinkel men ikke så langt fra 16.

53: Og en til. Men den går rett i keeperklypa.

52: Vålerenga fester presset i starten. Ny kårner fra høyre, og Herolind Shala går for å ta den.

50: Ballen går nesten til Felix, og deretter rett til vers. Da er selvfølgelig Matti høyest når den detter ned igjen, og han drar en klassisk bakhue-nikk, som nesten går inn. Det hadde vært artig.

49: Bård Finne dribler seg nesten helt aleine gjennom. Skuddet blir blokka, og VIF får kårner.

48: Odd kåler det til og gir Lekven et gratis frispark på 35 meter. Blei til ingenting.

45: Og vi er igang igjen. Siden sist har sola gått ned bak kortsida.

Osame Sarahoui, som fiksa Vålerenga straffe da han kom inn hjemme mot Stabæk varmer opp sammen med fysisk trener Moa 2 (som jeg forresten har intervjua før!). Betyr det at Osame skal inn snart, kanskje?

PAUSE: Pause. Det har bølga mye fram og tilbake, uten at det har vært sånn veldig mye fart i det. Bedre takter i angrepet til Vålerenga enn det har vært i de to første kampene, men lite veldig store sjanser. Forsvaret virker litt mindre trygt enn vanlig. 

47: Kårner. Gikk nesten rett i mål, men endte i skudd fra 12 meter. Bra sjanse!

45: To minutter tillegg.

42: Bra Vålenga-angrep. Lang ball fra Klaesson, som Matti vinner og nikker i beina på Aron. Han bruker litt lang tid, men får gitt et innlegg som går til Bård Finne og til korner. Korneren kommer det ingenting annet ut av enn en hodeskade på Ivan Näsberg.

40: Svær Odd-sjanse på høyresida. Lavt skudd går langt utafor. 

38: Aron Dønnum stopper det skuddet med huet, og går rett i bakken. Oppe igjen etter ganske kort, da.

37: Gult kort til Sam Adekugbe. Ivan kåler det litt til i oppbygginga av et Vålerenga-angrep, sklitakler ballen rett til en Odd-spiller, som spiller kjapt, og de er plutselig aleine. Sam gjør et bra defensivt løp, men snublefeller, og får kortet. Skuddet fra 20 meter går i muren.

35: Akkurat fagkompetansen "Se til helvete å få den ballen vekk" virker det rett og slett som om Vålerenga er litt dårligere på uten Jonatan Tollås Nation. Han er visst litt småhanglete, men ryktes å være tilbake til neste kamp på lørdag.

33: Oj. Svær sjanse til Odd, som plutselig er veldig aleine på hjørnet av femmetern. Så roter de det litt til for seg, men ballen blir fortsatt ikke plukka opp av forsvaret. Kunne fort blitt mål til hjemmelaget.

32: Nå varierer Vålerenga med å gå i angrep via indreløpere og. Herolind Shala kommer fint framover, spiller perfekt innlegg til Matti, som er i duell og ikke får nikka spesielt hardt i retning mål. Så redning. Men fortsatt ålreit. Kan gå hvor som helst, altså. Men det KAN bli borteseier, liksom.

27: Kårneren ble til ingenting.

25: Bra Odd-angrep på deres høyreside etter at Sam Adekugbe grisebommer i en hodeduell. Felix Horn Myhre avklarer til kårner med en superdeilig sklitakling. Klokkerein, samtidig som den fikk hele stadion til å brøle på straffe.

Ingen kjenner Odd bedre enn meg, men jeg har ikke brukt mye tid på dem, sier Odd-Eilev Fagermo til Dagsavisen før kampen.

23: Sam Adekubge og Bård Finne kommer gjennom gang etter gang på venstresida. Ikke alltid innlegget treffer noen, akkurat. Men likkavæl.

21: Jeg kom til å påstå, i forrige uke, at Ivan Näsberg er bedre i duell enn med ballen i beina. Siden har han spredd perfekte langpasninger over tre eliteseriestadioner. Nå til Aron. Perfekt.

19: Aron Dønnum kjefter på dommer Svein Oddvar Moen. Får kjeft tilbake. Aron fikk gult kort for kjefting på dommeren sist, så sikkert lurt å roe nepa bittelitt.

18: Lang og høy ball til Bård Finne. Synd han ikke er en meter høyere. Innkast til Odd.

14: Men fortsatt fart i Vålerenga. Triksete og gøy på venstresida ender opp i en litt væl brå drusing fra Sam Adekugbe. Så litt ut som korner, men ingen klaga.

12: MÅÅÅL: Frispark i innleggsposisjon til Odd. Klaesson feilberegner så totalt at det er litt flaut, før ballen går tilbake inn i feltet. To-tre forsøk seinere, og ballen går stang inn. Da er det uavgjort. Var moro en liten stund, da!

10: Sam Adekugbe og Bård Finne spiller sammen på venstre, før sistnevnte vrir spillet helt over til Aron Dønnum til høyre. Han drar av en mann og sender en ball inn i feltet, men Odd plukker den opp.

8: Nytt bra angrep, denne gangen til høyre. Aron Dønnum holder ballen og sender Felix Horn Myhre ut på en finfin overlapp. Slår innlegg, men blir blokkert og får (helt sikkert feilaktig) ikke kårner.

7: Usedvanlig stille på Skagerak Arena under straffa. Litt vanskelig å si hva som foregikk fra pressetribunen, for å være helt ærlig.

6: MÅÅÅÅÅÅL. Matti setter den knallhardt til venstre, utagbart for keeper. Velfortjent straffe, og dritbra skudd. To mål og en målgivende for Matti på tre kamper! Dæven! 

5: Straffe altså! Matti tar den!

4: Fint spill på venstresida, blei til skudd fra Aron Dønnum. Så kårner. Og etter det fikk vålerenga STRAFFE!

3 minutter: Vålerenga med frispark i ok innleggsposisjon. Ble klabb og babb, men ikkeno.

0 minutter: Da er vi i gang! Heldige med været!

20.30: Odd er et lag nesten kjemisk rensa for gamle Vålerenga-spillere. Den eneste vi egentlig greier å bry oss om er Torgeir Børven, som spilte en gankse bra seson for oss da han var ung og søt. Nå har han signa for Rosenborg, og spiller på oppsigelse. Vi får håpe innsatsen er deretter.

 

20.26: Ellers kan det være vi får se Vålerengas aller siste innkjøp i dag. Benjamin Stokke har vært en middels god spiss i norsk fotball i en årrekke, signerte for Vålerenga i går, og er allerede i troppen dagen etter. Det virker som om han er tenkt som vikar for fastespissen Matti. Han greide å kåle til et straffespark sist gang (den eneste gangen, kanskje?) han spilte mot Vålerenga, så vi får håpe at det snur, og at han nå framover skal være dritbra for Vålerenga i stedet. Det ville jo være logisk, på en slags snodig måte.

 

20:24: Vålerenga har gjort en ørliten endring siden kampen på søndag. Felix Horn Myhre tar over ankerrollen til Fredrik Oldrup Jensen har hatt i de to første kampene i år, grunnen skal være noe hamstringproblemer hos Vålerengas nyinnkjøpte midtbanemann.

Felix er 21 år, fortsatt regna som ung&lovende, og har spilt på Vålerenga siden 2017. Egentlig er han en vaskeekte vestkantgutt, og har tråkket sine barneknottesko i Ullern. Heisann Montebello! Menmen. Det er mye viktigere hvor hjertet ditt er, som dem sier.

(Les ellers forrige liveoppdatering, fra bortekampen mot Sarpsborg. Nederst der er det en ekstremt grundig innføring i resten av førsteellevern)

 

20.20: Heisann og god kveld fra Skagerak Arena, en stadion som nesten ligger ved Skagerak, og som er hjemmebanen til et lag som nesten kan spille fotball.

Jepp, det er Odd mot Vålerenga. Dag-Eilev Fagermos første besøk på banen han forlot i vinter, og hans første duell mot ... ja, hva nå han nye trenern til Odd heter.

Dag Eilev har vært på TV og forklart at han har brukt dagen på å dra hjemom og klippe hekken, sola skinner og vanningsanlegget spruter ned datamaskinene på pressebenken og alt er som det skal. 

Også i dag er rundt 200 supportere spredt nogen lunde jevnt utover et par tribuner, og ellers er setene fyllt opp med reklame, bannere som tigger penger på vegne av hjemmelaget, og en og annen pappfigur som alle sammen ser ut som Odd-supportere.

Odds supporterskare i papp, og Dagsavisens legendariske sportssjef Reidar Sollie.