Sport

Fagermo etter tolv år i Odd: – Bryr meg bare om VIF

Aldri har han møtt en motstander han kjenner bedre. Dag-Eilev Fagermo innrømmer at det blir litt rart.

Fagermo er ikke kjent for å hoppe fra klubb til klubb. Etter tolv år i Odd skal han hindre en hjemmeseier på Skagerak Arena, der VIF spiller onsdag kveld. Han går til jobben med profesjonell tilnærming.

– Ingen kjenner Odd bedre enn meg. Men jeg har ikke brukt mye tid på dem. Jeg bruker aldri mye tid på motstanderen. Alt handler om eget lag, sier Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Les også: VIFs Shala slipper karantene etter rødt kort

Beste kamerat

At han bryr seg bare om VIF er nok en sannhet med visse modifikasjoner.

Etterfølgeren hans i Odd, Jan Frode Nornes, er en av Fagermos beste kamerater, som han også hadde som assistent i Odd. Og før det, spiller.

– Ja, jeg snakker jo ofte med ham. Han er jo en av mine beste kamerater. Men vi har ikke snakket om denne spesifikke kampen. Den får leve sitt eget liv, sier Fagermo, som heller ikke bekymrer seg over at Odd står med null poeng etter to kamper.

Han må bare håpe den poengsummen står seg etter onsdagens kamp.

Der møter han også fjorårets toppscorer i Eliteserien, Torgeir Børven, som han selv har vært med på å utvikle.

Nå er Børven i en vrien situasjon med påtroppende overgang til Rosenborg. Igjen har Odd utviklet spillere for andre.

– Jeg kjenner Torgeir selvfølgelig, og han vil prestere selv om han vet han skal til en annen klubb. Slik må det være når man er i en startellever, sier Fagermo.

Tirsdag  funderte han rundt egen startellever i påvente av en avgjørelse i NFFs disiplinærkomité om Herolind Shala skulle få strøket sitt røde kort mot Stabæk. Han har også en fersk spiss i stallen: Benjamin Stokke som kom fra danske Randers tirsdag.

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen

Tvil om Tollås

Jonatan Tollås Nation er klar for kamp, men vurderingen er om han skal brukes onsdag eller mot Viking lørdag. Han tåler ikke tre kamper i uke ennå.

- Jeg trenger litt lenger tid til restitusjon, så dete blir en vurdering vi må ta sier Tollås Nation til Dagsavisen.

Han understreker at han ikke er skadet og ikke har problemer med noe etter operasjonen i fjor.

Kampstart Odd-Vålerenga er klokka 20.30 og sendes direkte på Eurosport Norge. Dagsavisen direkteblogger fra kampen i Skien.

Øvrige kamper i kveld (18.00): Haugesund – Kristiansund, Stabæk – Sandefjord, Start – Molde, Viking – Mjøndalen, Aalesund – Brann,

Mer fra Dagsavisen