Bodø/Glimt fosser videre og har ti poengs ledelse

(Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt 0-3). Philip Zinckernagel fortsatte Eliteserien-showet med Bodø/Glimt. Etter 3-0 over Sarpsborg 08 borte, er serielederen uten tap på sine 16 første kamper.

Av Espen Hartvig

Dermed har også Glimt ti poengs ledelse på tabelltoer Molde etter 16 spilte kamper. Et slikt forsprang på dette tidspunktet av sesongen har ikke noen klubb hatt siden overgangen til 16 lag i 2009.

Molde ledet med ni poeng i 2014 og ble også seriemester det året.

Bodø/Glimt var småslurvet i deler av 1.-omgangen søndag, men de gangene kombinasjonene satt hos serielederen, ble det for mye for Sarpsborg 08.

Like før pause arbeidet Glimt seg fram på høyresiden. Ballen endte etter hvert hos Zinckernagel inne i banen. Dansken la an med venstrefoten og vips så ledet Glimt til pause.

Forspill

Han spilte også Jens Petter Hauge fram i forkant av 0-2-målet etter 70 minutter. Det kom etter straffespark da Hauge ble felt. Han skjøt også, men traff tverrliggeren.

Dommeren Espen Andreas Eskås (Bækkelaget) ga Glimt en ny sjanse fordi keeperen hadde forlatt streken for tidlig. Hauge scoret da han plasserte ballen nede ved stolpen.

På sitt beste er Bodø/Glimt på bra europaliganivå i angrepsspillet. Danske Zinckernagel scoret sitt tiende og ellevte Eliteserien-mål for sesongen. Han har også tolv assist.

Zinckernagel ligger veldig godt an til å bli årets poengkonge. Han var mannen bak 0-3 (76. minutt) med et skudd fra snaut 20 meter.

Dobbeltsjanse

Det var smått uforståelig at Sarpsborg ikke tok ledelsen like før halvtimen var spilt. Jørgen Strand Larsen kom helt alene gjennom to ganger i løpet av halvannet minutt, men ved begge anledninger stoppet Glimt-målvakt Nikita Khajkin skuddene.

En av avslutningene fra Larsen endte i keeperretur. Skuddet kom så fra Joachim Soltvedt mot tilnærmet åpent mål, men ballen gikk i et Glimt-bein og endte i ingenting.

I 2010 gikk Rosenborg gjennom Eliteserien uten tap med 19 seirer og elleve uavgjort. Glimt har 14 kamper igjen på å tangere den bedriften.

Eliteserien har en pause på snaut to uker på grunn av landslagsfotball. Sarpsborg starter opp igjen borte mot bunnlaget Aalesund. Glimt skal ut i et toppoppgjør hjemme mot Odd. Begge kampene spilles søndag 13. september.

Mandag får Glimt vite hvem som blir motstander i andre kvalifiserungsrunde til europaligaen.

Eliteserien menn søndag:
Sarpsborg – Bodø/Glimt 0-3 (0-1)

Sarpsborg stadin: 200 tilskuere.

Mål: 0-1 Philip Zinckernagel (44), 0-2 Jens Petter Hauge (str. 70), 0-3 Zinckernagel (76).

Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget.

Gult kort: Nicolai Næss, Jonathan Lindseth, Ismaila Coulibaly, Sarpsborg.

Sarpsborg (4-4-2): David Mitov Nilsson – Magnar Ødegaard, Bjørn Inge Utvik, Mikael Dyrestam, Joachim Thomassen – Ole Jørgen Halvorsen (Jordan Adéoti fra 79.), Ismaila Coulibaly, Nicolai Næss (Sulayman Bojang fra 79.), Joachim Soltvedt (Mustafa Abdellaoue fra 74.) – Jonathan Lindseth (Alexander Ruud Tveter fra 83.), Jørgen Strand Larsen (Mohamed Ofkir fra 83.).

Bodø/Glimt (4-3-3): Nikita Haikin – Alfons Sampsted, Marius Lode (Ola Solbakken fra 73.), Marius Høibråten, Fredrik Bjørkan – Ulrik Saltnes, Patrick Berg, Sondre Brunstad Fet (Ole Amund Sveen fra 90.) – Philip Zinckernagel (Sebastian Tounekti fra 90.), Victor Boniface (Kasper Junker fra 71.), Jens Petter Hauge.