Sport

Skøyteløperen Håvard Lorentzen legger opp etter VM i Inzell

Håvard Lorentzen (31) gjør som Sverre Lunde Pedersen og legger skøytene på hylla etter VM i Inzell i helgen.

Lorentzen opplyser i det samme innlegget på Instagram at han og samboer Hege Bøkko venter sitt andre barn i september.

– Det kommer en tid for alt. VM sprint i Inzell blir min siste dans. Takk til alle som har hjulpet og heiet meg fram. Håper jeg har inspirert og spredd glede. Nå gleder jeg meg til å være mer med jentene mine, skriver han.

Lorentzen tok gull på 500 meter og sølv på 1000 meter under OL i Sør-Korea i 2018. Fire år senere ble det bronse i OL i Beijing på 1000 meter.

Han er også verdensmester i sprint i 2018. Det er også blitt sølv og bronse i sprint-VM.

Lorentzen markerte seg allerede som junior i 2012. Da ble han nummer to i junior-VM bak russeren Pavel Kulizjnikov. Sin første pallplass i verdenscupen tok han i 2017. Da ble nummer tre på 1000 meter i Berlin.


Mer fra Dagsavisen