Sport

Jakob Ingebrigtsen kom til kort – Christian Eriksen fikk Laureus-pris

I kamp mot Jakob Ingebrigtsen ble fotballstjernen Christian Eriksen tildelt prisen for årets comeback under utdelingen av Laureus Sports Awards i Paris mandag.

Eriksen kom i fjor tilbake til fotballen etter den dramatiske hjertestansen under EM-sluttspillet i 2021. Siden har han levert svært godt for Manchester United i Premier League og ble mandag hedret på Laureus-gallaen i Paris.

«Hans retur til det høyeste nivået i fotballen er virkelig bemerkelsesverdig», het det i begrunnelsen.

Jakob Ingebrigtsen var også nominert i et sterkt felt som også besto av Francesco Bagnaia (Spania, motorsykkel), Annemiek van Vleuten (Nederland, sykling), Klay Thompson (USA, basketball) og Tiger Woods (USA, golf).

Ingen pris for Pedersen

Ingebrigtsen tok sølv på 1500-meteren i fjorårets VM og fulgte opp med gull på 5000 meter. I EM ble det gull på begge distanser. Det utkonkurrerte likevel ikke Eriksens prestasjoner.

Pris fikk heller ikke para-alpinisten Jesper Saltvik Pedersen. Han tok sist vinter fire gull og ett sølv i Paralympics. I tillegg ble det tre gull og to sølv i VM i snøsport samt sammenlagtseier i verdenscupen. Tidligere i vinter ble han VM-konge i Spania med fire gull.

Det var friidrettsutøveren Catherine Debrunner som fikk prisen som årets parautøver.

Prisen som årets mannlige idrettsutøver gikk til Lionel Messi. På kvinnesiden gikk den jamaicanske friidrettsdronningen Shelly-Ann Fraser Pryce seirende ut.

Næss fikk pris

Laureus Sports Awards har vært delt ut siden 2000. Den omtales som idrettens Oscar-utdeling.

En rekke nordmenn har vært nominert til priser de siste to tiårene, blant dem Ole Einar Bjørndalen, Gunn-Rita Dahle og Marit Bjørgen, men ingen av dem har nådd opp når vinnerne skulle kåres.

Arne Næss jr. ble i 2004 tildelt det som kalles «Lifetime»-prisen under utdelingen. NFL-legenden Tom Brady og tennisikonet Billie Jean King er andre vinnere av den hedersbevisningen.

Mer fra Dagsavisen