Sport

Myhre og Kalvå nummer to på lagsprinten i Lahti

Julie Myhre og Anne Kjersti Kalvå ledet an fra første etappe, men måtte se seg slått av Sverige på lagsprinten i langrennsverdenscupen i Lahti fredag.

Myhre og Kalvå sikret seg fremste startposisjon da de vant prologen. På første etappe ledet Myhre feltet ut i en rolig førsterunde, før Kalvå satte opp farten etter første veksling. Feltet forble likevel samlet på de neste etappene, og alt skulle dermed avgjøres på de to siste rundene.

Det var først på Myhres siste etappe at det ble dannet en trio i tet bestående av Norge, Sverige og Finland. På siste etappe rykket Jonna Sundling fra Kalvå og gikk Sverige inn til seier.

Norge kom i mål 4,6 sekunder bak. Tyskland tok tredjeplassen like foran Finland, 5,1 sekunder bak Sverige.

– Det siste rykket der har jeg ikke, så da prøver jeg bare å gå så fort jeg kan opp bakken og komme meg fortest mulig i mål. Men jeg har ikke sjans på henne (Sundling), så vi må finne på noe lurt der, sa Kalvå til Viaplay etter rennet.

Norges andrelag, bestående av Lotta Udnes Weng og Mathilde Myhrvold, var lenge med i kampen om de øverste plasseringene, men fikk det tøft på slutten og endte som nummer sju.

Kalvå var med på å ta sølv i lagsprinten i VM, da sammen med Tiril Udnes Weng.

Kristine Stavås Skistad, som har vunnet tre strake individuelle sprintrenn, sto over øvelsen.

Vinterens verdenscup rundes av med klassisk sprint lørdag og 20 kilometer fellesstart i klassisk stil søndag.

Nyeste fra Dagsavisen.no: