Sport

Kyrgios hudflettet dommeren i Wimbledon-seier: – Er du dum?

Tennisrebellen Nick Kyrgios var igjen illsint på veien mot 4. runde i Wimbledon-turneringen. Underveis ville han ha verdensfemmer Stefanos Tsitsipas disket.

Den australske stjernen gikk videre med sifrene 6-7 (2-7), 6-4, 6-3, 7-6 (9-7), men det skjedde ikke uten dramatikk. Som så ofte før ble Kyrgios’ hissige temperament en snakkis.

Han ba dommeren om å diskvalifisere Tsitsipas da grekeren i frustrasjon sendte en ball mot nedre del av tribunen etter at andre sett var ferdigspilt. Flere tilskuere dukket for å unngå bli truffet.

Kamplederen ga Tsitsipas en advarsel. Det reagerte Kyrgios sterkt på.

– Kan man slå en ball mot publikum og treffe noen uten å tape kampen? Er du dum?

Mye krangling

Disputten stoppet ikke der. Da dommeren spurte om noen faktisk ble truffet, fikk han høre det fra Kyrgios:

– Ja, den gjorde det. Må man bli skadet, nå? Du er en skam. Du endrer reglene slik det passer deg.

Også tidligere i kampen kom det et utbrudd fra australieren. Da var han misfornøyd med at linjedommeren dømte en ball ut som var inne.

– Skaff en ny dommer! ropte han.

Tsitsipas var heller ikke i perlehumør. I tredje sett kranglet han med dommeren etter å ha fått poengstraff for å slå ballen hardt mot en vegg.

– Han respekterer ikke motstanderen, skrek han om Kyrgios.

Også tidligere i årets Wimbledon-turnering har Kyrgios hatt kort lunte. Dårlig oppførsel har flere ganger i karrieren påført ham bøter.

Nadal enkelt videre

Rafael Nadal (36) fikk en lett reise til fjerde runde i Wimbledon-turneringen. Han lekte med Lorenzo Sonego i tre strake sett.

Spanjolen vant kveldskampen på centercourten med sifrene 6-1, 6-2, 6-4. For tiende gang er han klar for Wimbledons åttedelsfinaler.

Nadal fikk først en bruddball imot seg i det åttende gamet i tredje sett. Den greide Sonego å omsette, men ble brutt tilbake i påfølgende servegame.

Gress er ikke Nadals favorittunderlag. Kun to av hans 22 Grand Slam-titler har kommet i Wimbledon (2008 og 2010). Går han til topps i London, vil veteranen vært ett steg nærmere å vinne samtlige fire GS-turneringer i ett og samme kalenderår.

En slik bragd har ingen greid siden Rod Laver i 1969. US Open spilles i august og september.

Nadals neste motstander blir Botic van de Zandschulp. Forrige måned slo han nederlenderen komfortabelt på veien mot sin 14. Roland-Garros-triumf.