Sport

Ruud spår tøft Rune-møte: – Uredd og farlig

Casper Ruud lar seg imponere av den danske tennissensasjonen Holger Rune, men nordmannen håper han kan fortsette den ubeseirede rekken mot 19-åringen.

Rune sjokkerte tennisverden da han slo den greske verdensfireren Stefanos Tsitsipas 3-1 i sett i Roland Garros-turneringen mandag. Triumfen banet vei for et skandinavisk mestermøte i Paris i neste runde.

Casper Ruud har vunnet tre av tre ganger de to har møttes tidligere. Han kom seg fint forbi dansken de to første oppgjørene, men i Monte Carlo i april ble det jevnere. Der vant Ruud 7-6 (7-5), 7-5.

De to foregående møtene endte med seier 6-2, 6-1 og 6-0, 6-2.

– Jeg kjenner ham ganske godt. Jeg er kanskje den han har spilt mot flest ganger i løpet av hans unge karriere. Det var tøffere i Monte Carlo i år, og jeg vet at det blir en tøff kamp. Han er en uredd spiller og slo en del vinnere i dag, sa Ruud om sin danske motstander på pressekonferansen etter kampen.

– De to første kampene gikk litt bedre enn det siste i Monte Carlo, men jeg har også en del ting jeg kan forbedre fra den kampen … Jeg skal prøve å gå litt tilbake til de to tidligere oppgjørene, fortsatte Ruud.

Favoritt

Ruud er seedet som nummer åtte i turneringen i Paris, mens Rune er den siste useedede igjen. Det vil ikke Ruud legge for mye i, selv om han på forhånd vil bli sett på som klar favoritt.

– På papiret er jeg helt klart det. Jeg er seedet og det er ikke han. Jeg kommer nok til å kjenne på litt press. Nå har vi kommet så langt at alle er gode, og det har kanskje ikke så mye å se hvem som er seedet eller ikke, sa Ruud og la til:

– Han er ung og har ingenting å tape.

Rune på sin side mener han kan slå hvem som helst etter bragden mot Tsitsipas.

– Jeg tror veldig sterkt på at om jeg fokuserer og spiller min beste tennis, kan jeg slå alle på ATP-touren. Men jeg må også være litt i øyeblikket, for alle kan slå meg også. Det handler mye om å holde seg fokusert, sa han ifølge AFP.

Farlig

Rune la ingenting mellom i oppgjøret mot Tsitsipas, og selv om det ble en spennende avslutning, greide den unge dansken å sikre triumf og avansement.

– Han blir en farlig spiller, konstaterte Ruud.

Tidligere på dagen tok Ruud seg av polske Hubert Hurkacz med samme sifre.

Årets utgave av Roland-Garros er Runes første, og han har slått flere gode spillere på veien mot møtet med Ruud. Han tok sin første tittel på ATP-touren i München tidlig i mai, i en turnering der han slo ut blant andre verdenstreer Alexander Zverev på veien.

Kvartfinalen i Roland-Garros spilles onsdag i den franske hovedstaden.

Mer fra Dagsavisen