Sjansesløseri da Sandefjord og Lillestrøm spilte uavgjort: – Det er sånn noen ganger

Sandefjord og spesielt Lillestrøm slet med uttellingen foran mål da lagene spilte uavgjort 1-1 i Eliteserien søndag. Thomas Lehne Olsen scoret nok en gang.

At det ikke ble mål i første omgang var nær sagt en sensasjon, med et bortelag fra Lillestrøm som bommet på fem gode sjanser før hvilen.

Sandefjord hadde også sine misser, men tok ledelsen like etter pause da Vidar Ari Jónsson trillet inn 1-0 på det som egentlig var en svak avslutning.

Lehne Olsen var blant de gulkledde som misbrukte sjanser i første omgang, men Lillestrøms stjernespiss sørget for 1-1 etter en snau times spill.

– Vi har flere enn nok sjanser til å avgjøre dette her. Det er litt synd at vi ikke klarer å avgjøre. Vi er litt ineffektive i dag, sa Lehne Olsen etter kampen til Eurosport.

Sjansene kom ikke like tett etter hvilen, selv om alle målene kom i omgangen. En kjempesjanse til hvert av lagene på stillingen 1-1 ble i alle fall misbrukt, i en kamp som vil huskes for nettopp det.

Lang rekke uten tap

Lillestrøm forlenger den gode rekken uten tap til ti kamper. Forrige tap i Eliteserien kom mot Kristiansund 30 mai, for laget som ligger på 3.-plass etter 14 kamper spilt.

– Du verden ja, vi har store målsjanser. Det er sånn noen ganger. Vi skulle gjerne dratt hjem med tre poeng, men vi er fornøyd med prestasjonen. Ikke fornøyd med resultatet da, sa Lillestrøm-trener Geir Bakke.

Sandefjord tar med nok et sterkt poeng og ligger på 9.-plass, langt unna nedrykksstreken de var forventet å være i nærheten av før sesongen.

– Det er et godt lag vi møter, et lag i form og et krigelag. 1-1 er greit, oppsummerte Sandefjord William Kurtovic.

Forspilte sjanser

Sandefjord kunne tatt ledelsen etter bare tre minutter da Kristoffer Normann Hansen prøvde seg fra like utenfor 16-meteren. LSK-keeper Mads Christiansen burde reddet skrudde, men ballen spratt like foran keeper og gikk forbi Lillestrøms sisteskanse. Han slapp med skrekken ettersom ballen gikk like utenfor.

Snaut 20 minutter senere var det Sandefjord som kunne prise seg lykkelige over å ikke slippe inn da Lillestrøm fikk en dobbeltmulighet. Brennhete Thomas Lehne Olsen stusset ballen i tverrligger og returen plukket Vetle Dragsnes opp. Backen klinte til fra god posisjon, men skuddet gikk i blokka og ut til corner.

Få minutter senere fikk Lehne Olsen sjansen fra godt hold på frispark og spissen traff godt på forsøket. Ballen suste i krysstanga og ut.

Ti minutter senere fikk LSK nok en stor sjanse. Tobias Svendsen fikk stå helt umarkert fra kort hold, men forsøket med hodet gikk rett på keeper.

Sandefjord ville også brenne målsjanser og både Jónsson og Normann Hansen fikk gode sjanser til å gi hjemmelaget ledelsen etter rundt 40 minutters spill. Like før pause kom enda en stor sjanse for Lillestrøm, men denne gangen var det Gjermund Åsens tur til å bomme.

Uttelling

Første omgang endte utrolig nok uten mål, mye takket være ineffektive spillere. Mer effektive skulle lagene være etter hvilen.

For kun fem minutter etter pause lurte Jónsson ballen i mål. Islendingen fikk ballen like utenfor 16-meteren da LSK klarerte en corner og Jönsson dro til på direkten. Skuddet var ikke hardt og trillet langs bakken, men et overhopp av en Sandefjord-spiller og noen forfjamsede Lillestrøm-forsvarere gjorde at ballen trillet i mål.

Målet skulle endelig sitte for Lillestrøm også på deres første sjanse i andre omgang. Som så mange ganger før denne sesongen sto Åsen for forarbeidet, mens Lehne Olsen sto for sitt 13. mål for sesongen. Spissen var på plass i boksen og ekspederte innlegget til Åsen rett i mål.

Ti minutter etter utligningen ble det nok en forspilt dobbeltsjanse for gjestene. Svendsen fikk ballen servert av Lehne Olsen, men Jacob Storevik reddet for Sandefjord. På returen fikk Åsen muligheten til å prikke inn ledelsen, men hodet til Brice Wembangomo var i veien.

Espen Garnås ble liggende nede på overtiden av kampen og måtte byttes ut etter en hodesmell. Det var det noe av det siste som skjedde i kampen i Sandefjord.