Sport

Ruud klar for sin tredje strake ATP-finale – vant semifinalen i strake sett: – Mange følelser og mye nerver

Casper Ruud lot seg ikke stoppe av en lengre regnpause og slo Arthur Rinderknech i strake sett fredag. Dermed er han klar for sin tredje strake ATP-finale.

Casper Ruud spilte glitrende tennis i sveitsiske Gstaad og vant turneringen. Foto: Peter Schneider / Keystone via AP / NTB

Kampen i Kitzbühel endte 6-3, 6–6 (9–7) i nordmannens favør. Seieren kom etter at han slet med en skade i kvartfinaleseieren torsdag.

– Det kjentes bedre ut i armen i dag, så det var positivt, og jeg spilte bedre selv også, så det var en god følelse. Jeg kom ut fra start i hundre og spilte godt. Jeg brøt serven med en gang, noe som hjalp meg med å vinne det første settet, sa Ruud til NTB etter kampen.

Ruud møter Pedro Martinez i finalen lørdag. Slår han spanjolen tar han sin tredje strake ATP-tittel. Nordmannen, som valgte å stå over OL til fordel for grusturneringer i Europa, kom til Østerrike fra seier i svenske Båstad og sveitsiske Gstaad de siste to ukene.

– Jeg føler jeg allerede har begynt å tenke på morgendagen. Jeg tenker at i morgen er siste kamp på grus for i år, og jeg vil prøve å avslutte på en god måte, det hadde vært det aller morsomste, sa Ruud.

Regn

Ruud startet kampen sterkt og brøt franskmannen allerede ved første mulighet. Etter å ha holdt sine tre første, mens Rinderknech holdt sitt andre game, ledet 22-åringen 4-1 da regnvær stanset oppgjøret.

Kampen, som startet litt etter klokken 16, ble stanset klokken 16.30. Ikke før klokken 18.30, om lag to timer etter, kunne kampen gjenopptas.

De to kamphanene vant begge sine to første servegame etter pausen, og Ruud sikret seg dermed det første settet

I andre sett fulgte de to hverandre hele veien til 6-6, og settet gikk til tiebreak. Der fikk Ruud to matchballer på stillingen 6-4, men franskmannen reddet unna.

På ledelsen 8-7 brøt Ruud Rinderknechs serve og sikret finaleplassen.

Jevnt sett

I andre sett fulgte de to hverandre hele veien til 6-6, og settet gikk til tiebreak. Der fikk Ruud to matchballer på stillingen 6-4, men franskmannen reddet unna.

På ledelsen 8-7 brøt Ruud Rinderknechs serve og sikret finaleplassen.

– Jeg hadde noen småsjanser her og det i det andre settet, men han servet veldig bra, så det var ikke så mye å gjøre med. Da var det viktig å være på tærne på de viktige poengene, sa Ruud etter kampen

– På den siste matchballen server han bra, men jeg klarer å få en ball over som gjør at han misser med noen centimeter, sa han.

Lang vei

Turneringen i Østerrike er den siste på grus i årets sesongen på ATP-touren.

I de østerrikske alpene ble Casper Ruud satt skikkelig på prøve allerede i sin første kamp da han møtte Mario Vilella i 2. runde. Han var derimot igjen best da det gjaldt igjen og vant 7-5, 5-7, 6-4.

Ruud så ut til å få juling av svenske Mikal Ymer (rangert som 99 i verden) i kvartfinalen torsdag, men hentet seg inn og vant 2-1.

Han tapte det første settet 3-6, og måtte få behandling i en medisinsk timeout i det andre. Det så ut til å være høyre skulder og overarm Ruud slet med. Han greide likevel å sikre settseier i tiebreak og vant siste sett 6-1.